A DAB nyomában

Mondják, hogy a Justin Bieber féle ficsúroknak van igazi rajongótáboruk. De ez egész egyszerűen nem igaz. Valódi, elvakult, fanatikus rajongói a Don Attila Bandnek vannak. 2013-05-25-1297Állítólag mások órákat várnak szállodák kapujában, hogy egy pillanatra meglássák kedvencüket, ezzel szemben mi egy napon keresztül üldöztük a Dunántúlon át a DAB-karavánt, hogy a folyamatos telefonos kapcsolatot személyes találkozóra válthassuk. Tulajdonképpen a zsákutcák és vargabetűk napjának is nevezhetnénk azt a szombatot, amelyiken Sárszentmihályra indultunk, de végül egy bándi megálló után Nagyalásonyban kötöttünk ki.

2013-05-25-1237Sárszentmihály ugyanis hiába fekszik a nyolcas út mellett, mégis szinte kizárólag a hetesről lehet megközelíteni – ez számunkra csak akkor vált világossá, amikor már csak egy harminc kilométeres kerülővel juthattunk vissza ahhoz az elágazáshoz, ahol mi jobbra fordultunk bal helyett. A kitérőt azonban felhasználtuk arra, hogy megismerkedjünk a Veszprém és Fejér megye határvonalán fekvő mikroklíma-cellákkal, és bőrünkön tapasztaljuk, hogy öt perc alatt hogyan esik tíz fokot a hőmérséklet és nő a levegő páratartalma nulláról csaknem száz százalékra. A sárszentmihályiakat azonban nem fűtötte a tudományos kíváncsiság, és megörülve az esőnek, kollektíven elvonultak kapálni. Az üldözött vad (DAB) így – közönség és érdeklődés hiányában – útnak eredt, és egérutat nyerve telefonon tájékoztatott minket új pozíciójáról az úton.

2013-05-25-1294Az üldözők – mi – hármas tankolást eszközöltünk: a polgármesteri hivatalban, a benzinkútnál, végül egy bándi csárdában tettük tele, amit tele kellett tenni. Új haditervünk értelmében Nagyalásonyban terveztünk lecsapni a bandára, ám ők a célállomás előtt öt kilométerrel megleptek minket azzal, hogy szembe jövet fityiszt mutattak. Satufék és driftelés helyett satufék és újabb telefon következett: most mi van? Amire csak annyit mondott a búgó hang a vonal végén: jó irányba mentek! Így tovább mentünk, hogy csapdát állítsunk, de egy útszéli kalap láttán újabb satufék következett, és megállapítottuk, hogy simán elhaladtunk az országos buli mellett.

2013-05-25-1298Na de végre megérkeztünk a célállomásra, azaz egy faluszéli mezőgazdasági területre szervezett kerti sütögetéshez. Noha a bográcsfőző versenyről lecsúsztunk, de pálinka még akadt bőven. Volt továbbá egy hideg és sötét szántó, egy hideg és világos pajta betonpadlóval, és egy tornác, ahol Szécsi Pállal és magyar nótákkal.

Végül befutott az üldözött vad, és noha reggel tízkor eredtünk nyomukba, este kilencre csak sikerült elkapni őket. A DAB készült, hogy a táncosok kedvében járjon és repertoárját izgalmas új dalokkal tarkította: csak miattunk megtanulták például a Little Yellow Blanket-et (tánc: Open Heart Cowboy) vagy a Wagon Wheel-t (tánc: Lost In Me) – a táncosok nagy örömére, mert így nem maradt perc, ami nem önfeledt táncolásról szólt volna.

–Gogo + Linda a helyszínről

Kapcsolódó galéria

One thought on “A DAB nyomában”

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..