A Wild Buffalo Linedance Club

Facebookyoutube

Összeszűkült tekintet, cserzett bőr, colton pihenő kéz, napszívta kalap, kopott westerncsizma, kimért mozdulatok…

Ez nem egy filmrészlet: a cowboyok és cowgirlök köztünk vannak.

A budapesti Wild Buffalo bölényei a magyar “ősklubban”, a Footloose Linedance Clubban találkoztak először, ott ismerkedtünk meg ezzel a tánccal, és ott lettünk barátok. 2008 nyarán döntöttünk úgy, hogy saját klubot alapítunk.

A maroknyi magyar klub egymástól és külföldi oktatóktól tanulja táncait, lelkesen támogatja a kiváló magyar countryzenészeket- és zenekarokat, heti rendszerességgel csiszolja tudását. A Wild Buffalo nem csak táncklub: jókedvű, összetartó baráti társaság vagyunk.  Szívesen bemutatjuk és meg is osztjuk tánctudásunk: számos felkérésnek tettünk eleget kis- és nagy rendezvények lebonyolításakor – a pörgős táncelőadás végén a bátrabb nézők maguk is megtanulhatnak egy-egy táncot gyakorlott oktatóinktól.

A klub szervezeti formája diktatórikus demokrácia: mindenki olyan tevékenységgel járul hozzá a közösség életéhez, amiben a legjobb, és amit legszívesebben csinál. Minden héten többször találkozunk (és naponta, akár többször is szeretnénk 😉 ) – a klubnapokon új táncokat tanulunk, vagy a régieket gyakoroljuk, felzárkóztatjuk a később érkezőket. Ha nincs fellépésünk, szívesen ellátogatunk más klubok bemutatóira, vagy örömtáncolunk egy-egy country koncerten, fesztiválon.

Nem írtuk le, nem mondtuk ki, hogy a klub missziója a country zene és a linedance stílus népszerűsítése – mégis ezért dolgozunk, hiszen szívünknek mindkettő nagyon kedves.

A baráti társaság végül 2009-ben úgy döntött, hogy hivatalos formába önti a klubját, így nonprofit szervezetet alapított Vadnyugati Táncosok Egyesülete néven. Mérföldkőnek számít nálunk 2009. március 20-a, június 27-e és július 7-e – ez utóbbi a Fővárosi Bíróság végzésének időpontja.

VTE Egyszerűsített beszámolók és közhasznúsági mellékletek: 2011, 2012, 2013,  2014,  2015,  2016,  2017,  2018

Adó 1%-ához mint kedvezményezett neve, adószáma: Vadnyugati Táncosok Egyesülete, 18200339-1-43

Wild Buffalo – védjegy nyilvántartásba vétel

Rendelkező nyilatkozat adó 1%-ához

Jelenleg mintegy 20 tagot számláló klub Vezetősége (2019/05 óta):

Gogo
elnök
Gergő
alelnök
Anett
vezetőségi tag
Vera
WB KO vezető

Táncoslábú klubtagjaink:

Angie
Barbi
Bogi
Judy
Laca
Laci
Martin
Réka
Orsi
Zsuzsu

 

További tiszteletbeli klubtagjaink:

Cuca – tiszteletbeli örök-klubtag, honlap-koordinátor

Márti – tiszteletbeli klubtag, könyvelés

Facebook