wildbuffalo.eu

Klubnapokon tanult táncok

kedd, július 18, 2017

Klubnapokon tanult táncok
Learned dances on club evenings

tovább

Adó 1%-a

vasárnap, április 30, 2017

Támogasd egyesületünket adód 1%-ával! — Vadnyugati Táncosok Egyesülete — 18200339-1-43
Support our association with 1% of your personal income tax — Wild West Dancers Association — 18200339-1-43

tovább

WB-CD listák

kedd, december 13, 2016

Eddigi Wild Buffalo CD-ink listáit találod meg itt!

tovább

Fellépéseink

szombat, december 3, 2016

Itt megtalálhatjátok eddigi fellépéseinkről készült beszámolók, galériák és videók listáját. Röviden: mindazt, amire büszke a Wild Buffalo csapata!

tovább

Cherokee Boogie tanoncok Tahin

szombat, március 7th, 2009

Facebook

Március elseje a WB-naptárban csillagozott nap volt: Tahitótfalun tanár-diák zenés estet tartottak, ahol az egyik tanár, Don Attila játszotta el tanártársaival a Cotton Eyed Joe-t, majd pedig a Cherokee Boogie-t, amire a kisdiákok a Watermelon Crawl táncát próbálták lelépegetni. Hozzáteszem, extra ügyességgel!

Titokban mentünk el, hiszen a közönség, de a gyerekek sem tudták, hogy country-hangulatúvá varázsoljuk a termet az utolsó számok erejéig. Hátul surrantunk be – Don Attila mutatta az utat nekünk. Eljött Vera, Petyus, Marianna, Attila, Pisti, Teca, Timcsi és én.

A Pollack Mihály Általános és Zeneiskola gyerekei számára meglepetésként szolgáltunk – nem számítottak cowboy-okra és cowgirl-ökre, csak ígérték nekik hetekkel ezelőtt, hogy erre az estére ellátogatnak valakik hozzájuk. Volt nagy szájtátás, mikor megláttak minket, több kicsi zavarba jött, annyira meglepődött. Egyik kislány külön készült, mert titkon remélte, hogy tényleg jönnek cowboyok: egy nagy tollat tett a hajába. Don Attila mesélte, hogy meg is kérdezte, hogy indiánok is lesznek-e?

Az este úgy telt, hogy először a gyerekek adtak elő különböző zenei számokat eltérő hangszereken, majd pedig a tanárok játszottak, besegítve egy-egy szóló zenészpalántának. Mi a háttérből hallgattuk a kompozíciókat, Marianna szemei többször bekönnyesedtek az örömtől. Az egyik kisfiú, aki a legkisebb volt (ha jól emlékszem, Vitéznek hívják), játszott előttünk közvetlenül: a Vuk zenéjét fújta el meglepő ügyességgel, aminek az eredménye hatalmas taps volt.

Don Attila aztán bejelentette, hogy kis segítséget kap a Wild Buffalo-tól, így még hangulatosabb lehet a következő két dal – erre mentünk be a gyerekek és szülők elé. Eltáncoltuk a Celtic Connection-t, aztán következett az igazi produkció: a 8-9 éves kisgyerekek a Cherokee Boogie-ra már készültek tánccal (Watermelon Crawl), bár még nem tudták, miképpen néz ez ki. Sorokba állítottuk őket, majd Don Attila rázendített. Először kicsit gyorsnak tűnt, meg meg is voltak szeppenve a kicsik, de később, az újrakezdés után nagyon ügyesen becsatlakoztak a táncba. Timcsivel a kiscsoportban elől és hátul állva próbáltuk instrukciókkal segíteni az ifjú tanoncokat. Olyan ügyesek voltak! Örök élmény marad számunkra 🙂

Hazafelé indulás közben mondta Don Attila, hogy a Szentendrei TV az egészet le fogja adni a közeljövőben, érdemes figyelni, ha kiváncsiak vagyunk a felvételekre. Színes kultúr-est volt Tahitótfalun, amit talán egy kicsivel gazdagítottunk a country zene szeretetével.

–Gogo

Kapcsolódó galéria

Facebook

Beszámolók, Hírek.

Hagyj üzenetet

Be kell jelentkezned a kommenteléshez.