Countaktus koncert Vácon

Forró nyári este a váci Duna-parton. A vásári forgatag közepén színpad: a XX. Váci Világi Vigalom Zenepavilonja, ahol a mindig lelkesítő Countaktus ad koncertet. Az ő meghívásukra kelt útra kétmaroknyi bölény, mintegy vizuális élménnyel fokozni az amúgy is remek hangulatot.

Az este maga a profizmus: a tapasztalat, az állandó készenlét és a rögtönzés sajátos ötvözete, ahol noha kottából játszunk, mégis spontánnak kell lennünk. Tudjuk, milyen zene következik, elképzeltük, mit táncolnánk rá, aztán mégis valami egész mást mutatunk be. Így is működik.
A közönség egyre nagyobb és egyre hangosabb, a lábunk körül pedig egyre több gyerekre kell figyelni. Nem baj, új ugrásokat fedezünk fel és illesztünk a koreográfiába. Mindent az utánpótlásért!

Meleg is van, fáradunk is, a zenészek pillantását elkapva könyörgünk a lassításért, de nem veszik komolyan. Érthető. Fülig érő szánk és pihenni képtelen lábunk ellentmond a tekintetünknek. Persze amúgy sem engedne el a közönség – az első sorokban egyre többen próbálgatják a ritmust, a vége pedig már nem is látszik.

Az időnk azonban végül lejár, mindig ez van. A taps viszont megint jól esik. Ahogy a vásár labirintusában, a hullámvasút, a szappan/karkötő/világító mütyűr/szőttes/és egyéb árusok, lacikonyhák és nutellás palacsintával csábító bódék között bóklászva a váll-lapogatás és a gratulációk is.
Köszönjük, Countaktus, köszönjük, váci közönség.

–Melinda

Szombaton késő délután megérkeztünk a kies Vácra a vásárok-vásározók muzsikusok városába.
Zenekarunk a Contaktus country együttes már javában játszott.
Ahogy megpillantottak bennünket, félbeszakították műsorukat, és azonnal bemutatták a Wild Buffalo LC Budapestről érkező csapatát. Ezt követően húzták a talpalávalót nagy örömünke, mi pedig élveztük a zenét és roptuk a táncot.
A nézők pedig csak gyűltek és gyűltek. Tapsoltak és mindannyian örültek a táncbemutatónknak. Sok vidám ember volt együtt ezen az estén.

–Vera

Kapcsolódó galéria

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..