Country-vacsora Zsámbékon vol.3

Karácsony előtti szombaton újfent Zsámbékon találkoztunk a Gabriele Étteremben. Tömve volt az étterem, csak a cukrászda melletti asztalnál tudtunk foglalni helyet. Már vártak minket: a legújabb tanoncaink és Don Attiláék egyaránt hangos köszöntéssel fogadtak.

Vera és Peti egy szomorú hírrel fogadtak bennünket: mesélték, hogy NagyAndit látogatták meg, ugyanis eltörte a karját. Véletlen baleset folytán kellett kórházba szállítani, és még bizonytalan, hogy megműtik-e a karját vagy sem. Öten, akik kicsivel később érkeztünk, döbbenten hallottuk ezt a rossz hírt. Az ünnepek előtt ennél rosszabb kevéssé történhetett volna vele. Sajnos nem volt lehetőség erről több szót ejteni, mert a legújabb – és leglelkesebb – tanítványaink közbevágtak, hogy mi lenne, ha gyakorolnánk az előző heti táncainkat.

Már tudtuk, hogy mikre gondolhatnak, mert ez – eddig – három táncot jelentett: Good Times-t, a Texas Stomp-ot és a Tush Push-t. Ez utóbbit újra elővettük, gyorsan elmutogattam nekik a lépéseket, aztán már próbáltuk is élesben. Mariannáék nagyon ügyesek, és már csak azért is mutat nekik szívesen egy-két mozdulatot az ember, mert azon nyomban próbálni kezdik.

Don Attila arra kért, hogy ha megoldható, legyen valami újabb tanítás egy általuk játszott dalra. Ezúttal a Kelly’s Cannibals-ra esett a választásunk. Mókás kis dal, még mókásabb rá táncolni: az ember “kevergethet” benne, meg “sózhatja” is az étkét. Bár, a visszajelzésekből nem ezek a mozdulatok tetszettek a legjobban, hanem a csípő- és fenéktologatások jobbra-balra.

A zenekarból Gáborral és Zsuzsival is nagyon megtaláltuk a hangot: Gábor Wild Buffalo-s hímzést kért, amit – mindenki legnagyobb meglepetésére – Cuca előrántott a táskájából (miket nem hordozhat még magánál! — azért ez már klubhűség a javából, nem? 🙂 ) Zsuzsi, amikor nem kellett gyönyörű hangszálja, beállt közénk táncot tanulni és gyakorolni: rájöttem, egy őstehetség. Rendkívül jó érzékkel tudja elsajátítani a különböző nehézségű táncokat. Don Attila is ígéretet tett: azt mondta, egyik alkalommal meg fog tanulni egy koreográfiát.

Annyira jól éreztük magunkat, hogy fel sem tűnt, hogy elhagytuk a késői fél tizenegyet. Miután Attiláék eljátszották a búcsúzós Ohio-t, mi még megkértük a felszolgálókat, hogy hadd táncoljunk el még 1-2 kedvencet a hozott CD-nkről. Végül több szám lett belőle, és már mindenki összepakolt körülöttünk, de mi csak táncoltunk tovább. Nem kicsit lehettek nyűgösek miattunk, amit mi észre sem vettünk, csak egymást ritmusát átélve, együtt roptuk a jobb táncokat.

Emiatt az érzés miatt – is – fogunk jönni máskor is! 🙂 Ha szeretnétek ebből a feelingből kicsit látni-hallani-érezni, nézzétek meg az ekkor készült kis videónkat is: DAB és táncosai Zsámbékon

–Gogo

Kapcsolódó galéria

A széria előző beszámolói:

Country-vacsora Zsámbékon vol.2
Country-vacsora Zsámbékon vol.1

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..