wildbuffalo.eu

Klubnapokon tanult táncok

kedd, július 18, 2017

Klubnapokon tanult táncok
Learned dances on club evenings

tovább

Adó 1%-a

vasárnap, április 30, 2017

Támogasd egyesületünket adód 1%-ával! — Vadnyugati Táncosok Egyesülete — 18200339-1-43
Support our association with 1% of your personal income tax — Wild West Dancers Association — 18200339-1-43

tovább

WB-CD listák

kedd, december 13, 2016

Eddigi Wild Buffalo CD-ink listáit találod meg itt!

tovább

Fellépéseink

szombat, december 3, 2016

Itt megtalálhatjátok eddigi fellépéseinkről készült beszámolók, galériák és videók listáját. Röviden: mindazt, amire büszke a Wild Buffalo csapata!

tovább

Country

csütörtök, november 6th, 2008

Facebook

Country

A countryzene az Amerikai Egyesült Államok déli részén élő, főleg skótok, írek lakta vidék zenéje. E népek saját népzenéjüket az Amerikában hallott blues-zal keverték. A stílusnak ezen kívül gospel gyökerei is vannak. A country amerikai ‘farmerzene’, mely elsősorban a délen élő fehérek körében népszerű.
Online Country Rádió

Willie Nelson

Kezdetben a gyapotföldeken dolgozók zenéje volt, munkadalok formájában.

Az első úttörők a countryzene atyjának is nevezett Jimmie Rodgers és a Carter Family voltak, akik 1927-ben az első country lemezfelvételt készítették.

Kereskedelmi verziója a szinte mérhetetlenül kedvelt és sok mai fiatal által erősen lenézett, nashville-i tömeggyártású kortárs country. Külön változata az ausztráliai country, melynek híres előadója Slim Dusty. Ma már külön értéknek számít a “klasszikus” vagy “outlaw”-nak is nevezett (1960-as, 70-es évekbeli) country (Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristofferson, Dolly Parton).

Johnny Cash

A countryhoz legközelebb álló rokon zenei műfaj a bluegrass (kékfű), atyja Bill Monroe (1911-1996), ismertebb tradicionális előadók Lester Flatt & Earl Scruggs. Jelenleg jelentősebb képviselői Rhonda Vincent, Alisson Krauss.

A countryzenére járt tánc a linedance, azaz formatánc.

A magyar countryzene legjelentősebb képviselői: Bojtorján, 100 Folk Celsius, Don Attila Band, Blue Timer’s, Kaszab Tibor és még sokan mások.
Németországgal, Csehországgal ellentétben Magyarországon a countryzene nem tudott megtelepedni, szűk rétegzenévé vált. A rádiók a mai napig mellőzik műsoraikról.

———————A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. ————————-

country.lap.hu western.lap.hu Wikipédia

Facebook

Érdekességek.

Hagyj üzenetet

Be kell jelentkezned a kommenteléshez.