Cowboy Action Shooting Dabason

Csillagbogarak, hullócsillagok, meteordarabok, ívelő pályájú üstökösök és a horizontba vesző Perseida-morzsák keretezték az estét, amit öt, a sztárság küszöbén álló bölénylány a dabasi lőtéren töltött. Az apropó a Days of Truth néven futó, cowboy-lövész Európa-bajnokság volt, ahová a csillagszemű Don Attila és bandája csábította a bölényeket, hogy a csillagsávos lobogók árnyékában forrjanak egységbe a lépések az ütemmel.

Az “Ismerd meg hazádat!” mozgalom keretében szervezett több órás autótúra végcélja maga a puszta volt, ahová – vezető csillag hiányában – megérzés alapján találtak el a bölények. A pusztában sátor, a sátorban megannyi híresség: Grant és Lee tábornokok, Lucky Luke, Buffalo Bill, sőt maga Abraham Lincoln is feltűnt. Többségük a söröspult és a nőegylet tagjai – Bessie Bell, Proud Mary és a lányok – között mozgott, egyre bizonytalanabb léptekkel.
A többnapos rendezvény záróünnepségének csúcspontja a lövészverseny díjainak átadója lett volna, ha buffalóék el nem lopják a show-t. Ám amint felcsendült a zene, a csizmák máris rúgták a port, a pisztolyhősöknek pedig nem maradt más, csak az elismerő füttyentés.

A sor ráadásul egyre nőtt: a bölényekhez új és új cowboyok és cowgirlök csatlakoztak, a gyakorlatban igazolva a tánc nyelvének nemzetközi voltát.
Mire a csillagok feljöttek, a sátor jobban emlékeztetett a chancellorsville-i ütközet győzelmét ünneplő déliek táborára, mintsem lövészverseny díjátadójára.
Bár a zenekart újra és újra visszaimádkozta a tömeg, az ünnep csak véget ért. A bölények hazaindultak – útjukat az Esthajnalcsillag fénye vezette a sztárság új kihívásai felé?

–Melinda

Kapcsolódó galéria

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..