Első klubnap

Már vártam ezt a napot. A megalakulásunk óta egy hetet kihagytunk, mert hirtelen elég sok tennivaló akadt, na meg Pindi esküvőjére mindenki készült. Volt egy titkos találkánk az esküvő előtt a pesterzsébeti Buffalo étteremben, ahol Pindi esküvőjére kis meglepetéssel készültünk: megtanultuk az Ohio-t, amit a lagzin szerettünk volna, mint kis ajándékot ?átadni?. Azért is volt fontos ez, mert vagy ő, vagy Dia tanított eddig minket, tehát új táncot csak nekik köszönhetően tanultunk meg. Biztosak voltunk benne, hogy Pindi nagyon fog örülni, hogyha látja, hogy csak miattuk képesek voltunk ?szövetkezni?, hogy táncoljunk és csak nekik. Habár megkértek minket, hogy tekintettel a többi résztvevőre, ne erőltessük a country zenét és táncot a nagy napon, mégis engedtek egy kis időre nekünk. A lagzin élő zenére táncoltuk el az ifjú párnak ajándékul az Ohio-t. Ezt a táncot azóta is elővesszük, amikor csak lehet ? hiszen egyszerű, mutatós és persze emlékeztet minket arra a sok szépre, amit átélhettünk Pindi esküvőjével kapcsolatban.

Augusztus 13-án ugyan felléptünk a Sörsátorban, de azóta sok idő telt el. A klub alakulásánál megbeszéltük, hogy hétköznap kellene klubnapot tartani, ezen belül is a kedd és a csütörtök tűnik a legjobbnak. NagyAndinak sikerült megbeszélnie a Touring Hotel vezetőjével, hogy csütörtökönként tarthassunk ott klubnapot. Habár néhányunknak elég messze van (itt csak magam nevében beszélhetek, Pesterzsébetről átjutni Békásmegyerre elég macerás hétköznap este), többeknek viszont nagyon is közel, ezért jó tájolásnak tűnt ez a hely. A Touring Hotel rendezvénytermében jól elférhetünk, az induló 30-32 ember akár egyszerre is tud táncolni, így a helyprobléma megoldott.

NagyAndi felajánlotta a laptopját, hogy a klubnapokon arról (azaz a számítógépről) szólhasson a zene, így a legfontosabb dolog, ami kellhetett egy klubnapra, a zene, már nem okozott fejtörést. Úgy beszéltük meg, hogy fél nyolc körül már jó lenne, ha minél többen leérnének, mert akkor jut idő új táncot tanulni és régieket is elővenni. Mivel már nagyon rég nem táncolhattunk, mint egy falat kenyér, úgy hiányzott mindannyiunknak az, hogy rongyosra rúghassuk a western-csizmáinkat.

Dia vállalta, hogy tanít a sok-sok új klubtagnak egy egyszerű, ámde annál mókásabb táncot, aminek a neve: The Bremer. Először megmutatta, hogy milyen lépésekből áll, ami alapján igen könnyűnek tűnt, aztán elmesélte, hogy nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik, mert a zene egyre gyorsul, és emiatt egy gyorsabban kell kapkodnunk a lábunkat, ha tartani akarjuk az ütemet. A táncnak ez a része a legmókásabb, ugyanis ha kipróbáljuk, és úgy érezzük, hogy már megy, rá kell jönnünk, hogy jó sokszor kell még lelépegetni a ?falakat? ahhoz, hogy tudjuk tartani az iramot, amit a zene diktál. Grünci mondta, csinál erről néhány felvételt, és ha gondoljuk, feltehetjük az internetre, hogy mások is megtanulhassák és gyakorolhassák a videó által. A betanítás után elpróbáltuk zenére vagy háromszor is, de minden alkalommal nagy nevetésben törtünk ki, ahogy fogyni kezdtünk a táncparketten.

Mesélték, hogy ha úgy érezzük, hogy már erre a gyorsaságra megy, akkor is fel kell kötnünk a gatyánkat. Ezt a számot ugyanis játssza a Don Attila Band is a koncertjein, amire beállni igen nehéz feladat, mert ők még ennél is gyorsabban játsszák. Amikor Kisorosziban voltunk, láthattunk és hallhattunk ízelítőt ebből. Készült erről felvétel, és meg kell mondjam, többször gondolkoztam el azon, hogy biztos sokan azt gondolják ? én is így tennék ?, hogy a felvételt begyorsítják a végén, ilyet nem lehet táncolni. Csak azért nem gondolom ezt, mert saját szememmel láttam, ahogy Dia, Kika meg Elgreco együtt ropják a táncot a Pick A Bale Of Cottonra. Érdemes megnézni legalább egyszer a videót ? sokan nem hisznek a szemüknek, pedig igaz ? lehet ezt ilyen gyorsan is.

Nagyon sokat táncoltunk utána. Habár mindenkinek következő nap munka miatt korán kellett kelnie, mégis maradtak, fél 12-ig szólt a zene és jártak a lábak. Egy-egy táncnál csak azért maradtunk kevesebben, mert közös dohányzás volt kint a büfénél. A klubtagok arról áradoztak, hogy végre táncolhatunk és együtt. Mindenkinek voltak új ötletei, hogy miket kellene csinálnia az új klubnak. Apum, Pisti pedig akinek csak lehetett, mutatta a Péteriről készített vázlat-térképet, mert szombatra nagy Malacsütést akart, amire a Wild Buffalo tagjait meg is hívta. Következő nap sajgott a lábam, de bevallom, nem bántam, mert az olyanfajta fájdalom, amit minden ?táncoslábú? szívesen érez.

— Gogo

Kapcsolódó videó: Első WB tánctanítás – The Bremer

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..