Country-vacsora Zsámbékon vol.4

Ha Zsámbék, akkor Gabriele Étterem, szombat és country zene Don Attiláékkal. A két ünnep között igazi felüdülésként éltük meg, hogy élő zenére táncolhattunk a már kedves és ismerős arcok között. Figyelem! Folytatás következik 🙂

A karácsonyi pihenést (vagy másoknak hajtást) magunk mögött hagyva most spontán mentünk le két autóval Zsámbékra. Mariannáék már-már megszokottan ott voltak, hoztak magukkal a baráti társaságukból még két újabb érdeklődőt. Ezúttal két cowboy-jelölt jött el kipróbálni magát a számukra még új műfajban. Még le sem vettem a kabátomat, már kértek, hogy ismételjünk és tanuljunk – mit lehet tenni ilyenkor? Az ember persze szívesen enged a kedves felkérésnek.

Eljött Zsámbékra a “klánból” Pisti és Jojo is, meg persze ott volt Brúnó is, így meglepően a férfi-nő arány a kihelyezett zsámbéki tánckörben már majdnem elérte az 50%-ot 🙂 Az étteremben egyébként megint sokan voltunk, ebből a szempontból abszolút vegyesen, aminek később lett jelentősége, amikor páros tánctanításra került sor.

Don Attiláék rendületlenül hozták a formájukat, a jobbnál jobb zenéket meghallva egy falatra sem jutott időnk. A házigazdánk megintcsak gáláns volt, egy körre hívta meg azokat, akik táncoltak a hamisítatlan country zenére. Legifjabb cowboy-aink az ital helyett inkább több kör fagylaltra fizettek be, amíg a “nagyobbak” táncoltak.

Amikor Don Attiláék szünetet tartottak, tánctanításra került a sor. Hogy a sok bejgli miatt, vagy pedig a cowboy-jelöltek miatt választottunk különleges táncot, azt nem tudom. Minden esetre a választás abszolút eltalált volt: kivételesen nem klasszikus linedance-t (amit “egyszemélyben”, sorokban táncolunk), hanem körbenállós, páros táncot mutattunk el a lelkes tanoncoknak. A Rednex-féle Ridin’ Alone című számra az azonos nevű koreográfiát tanítottuk meg a többiekkel. (Sajnos ez a koreográfia még nem elérhető az oldalunkon, de pótlás lesz!) Ez a tánc annyira látványos és annyira jó hangulatú, hogy amikor már zenére próbáltuk, mindenki hangosan kurjongott, sikongatott, tapsolt nagyokat. Még a felszolgálást is felfüggesztették és az étteremben mindenki a hirtelen rendbeszedett dupla-körtáncot csodálta.

Később közvélemény-kutatást csináltak kedvenc zenészeink is, és mi magunk is, mert a házigazdánk rákérdezett, hogy mi lenne, ha januárban is lenne folytatása ennek az egyébként nagyon sikeresnek mondható szériának. Mi mondtuk, hogy a magunk részéről nagyon szívesen jövünk. A tanoncaink is mondták, hogy ők támogatják az ötletet, mert a január már nem annyira nyúzott, mint a december volt és így akár még többen is el tudnának jönni. Don Attila pedig azt mondta, hogy ha nekünk jó, akkor ha nekik sincs ezeken a napokon más elfoglaltság, még néhány alkalommal megoldható a zsámbéki szombat. Tiszta Happy End — vagy inkább valaminek a kezdete 🙂 Ezennel bejelenthetem: folytatódik a minden szombaton megrendezésre kerülő, zsámbéki Country-vacsora!

Boldog Új Évet Mindenkinek!

–Gogo

Kapcsolódó galéria

A széria előző beszámolói:

Country-vacsora Zsámbékon vol.3
Country-vacsora Zsámbékon vol.2
Country-vacsora Zsámbékon vol.1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.