Devils Börze

Wild Magazin 158. száma (2009. január)
Wild Magazin 158. száma (2009. január)

Dübörögtek a bölények! Az idei novemberi Devils Börzén mutatkozhattunk be a motorosoknak és bizonyíthattuk, hogy tudunk úgy dübörögni, mint egy sokatjárt chopper. A Devils Motoros Börze a népligeti Építők Csarnokban (Budapest) került megrendezésre, ahol most először motoros alkatrész-árverést is rendeztek.

Ezt az országos rendezvényt hagyományosan a Devils MC szervezi meg minden évben. Készültünk erre az alkalomra, hiszen tudtuk, ilyen nagy közönség előtt még eddig nem léptünk fel. Előző évi képekből már sejteni lehetett, hogy ez egy teltházas muri lesz, rengeteg motorossal és érdeklődővel. Amikor megérkeztünk, már messziről látni lehetett, hogy az idei börze sem lesz kisebb, mint az előzőek. A kapuban Pistit leállították, hogy milyen “szerelésben” van, ugyan mire kellhet ilyesmi? Két szóval elintézte, hogy “táncra kell”, amire kissé kétkedve, gúnyosan válaszolták, hogy “na majd meglátjuk!”. Nem okoztunk csalódást, mert amikor mentünk kifelé, a kapuban álló srácok messziről gratuláltak neki is.

Mielőtt a színpad elé kerültünk volna, több kedves motorossal is találkozhattunk. Ott volt Jenő, a Wild West atyja, akinek a meghívására léphettünk fel ezen a napon. Jenővel külön közös fénykép készült, Kecussal többször is összeakadhattunk, pacsiztunk Szakállal, megtaláltuk a motoros VIP-partyn megismert Tündit és a Széles Út házigazdáját is, Anettet. Kedvesen fogadtak minket mindannyian.

Az előadásunk Pisti avászkodásával kezdődött. Megspékelte a bevonulását egy díszes pisztolyos kalapfeltolással is. Mint egy profi, bírta a színpadot. Megforgatta a coltját, helyére tette és hívta a csajokat. Az első csoportban táncolt Pistin kívül NagyAndi, Márti, Dopi, Ági, Teca és Zsuzsi. Először eltáncolták a Diesel Driving Daddy-t (vagy másképp: Trucking Song-ot), majd következett a Canadian Stomp, a Blue Summer, Trail Of Tears, Celtic Connection, Good Times, Blue Rodeo és Irish Stew. Az ötödik számnál úgy gondolták a szervezők, hogy belefér még egy kis szárazjég a világítás mellé – innentől folyamatosan nyomták a füstöt a színpadra. A táncosok először igencsak meglepődtek, aztán már fel sem tűnt a végén, hogy homályban táncolnak. A meghajolás még nem jelentette a műsor végét, következett a második felvonás.

A második csoport stílusosan a “Born To Be Wild” zenéjére vonult be, levetett kalappal, amit együtt vettünk fel egy csavarral. Egy-két motoros “gázt-adok” mozdulat után kezdődött a country zene. Ebben a csoportban táncolt Timcsi, Jojo, Dia, Cuca, Vera és jómagam. Először eltáncoltuk a Doctor, Doctor-t, majd következett az Ain’t Goin’ Down, ezután Tush Push, Porushka Paranya, When You Come Around, Caught In The Act és Hot Tamales. Olyan táncok voltak ezek, amikkel rendesen oda lehetett vágni a csizmatalpat, mert minden lépés nagyot szólt. Néha úgy tűnt, mintha tényleg egy bölénycsorda dübörögne végig a színpadon, igazodva a zene ritmusához.

A táncok legvégén az első csoport csatlakozott a másodikhoz, hogy együtt egy közös tánccal köszönjenek el nézőiktől. Ennek koreográfiáját Country Walkin’-nak hívják. Erre a röpke fél órára elloptuk a nézők figyelmét, az eladók és a vevők is megálltak, és minket figyeltek. Amikor lejöttünk a színpadról, többen megdícsértek, hogy számukra ez mennyire nagy újdonság volt és hogy mennyire tetszett.

Az egyik árus mesélte, hogy amikor táncolni kezdtünk, közölte a leendő vevőjével, hogy muszáj lesz várnia, mert addig nem szolgál ki senkit, amíg ezt meg nem nézi. Az előadás után persze mi magunk is körbenéztünk, hogy miket lehet egy ilyen börzén beszerezni, de csak nem álltuk: meg-megállítottak minket, széles mosollyal fogadtak mindenhol és dicsértek sokszor. Akik már voltunk a motoros partikon (így például a debreceni Halloween-partin is), több kedves ismerőssel futottunk össze és beszélhettünk velük egy keveset.

–Gogo

Kapcsolódó galéria

Fellépés videói:

–1. csoport– –2. csoport– –össztánc–

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.