Wild Buffalo LC harmadjára is a Beat klubban

2008. november 29-én az Aranytízben különleges élmény részesei lehettünk. George Harrison és John Lennon emlékestet tartottak a harmadik alkalommal megrendezett Beat-klubban. Apropója egy szomorú évforduló: Lennont december 8-án lőtték le és az egész világot megrázta értelmetlen halála. Leírhatatlan azok számára az élmény, akik ezt akkor átélték. Harrison is “fiatalon” ment el. Forradalmárok voltak a maguk módján: zenéjükkel, öltözékükkel, politikai szövegű dalaikkal hívták fel a figyelmet magukra.

Az idősebb generáció, mint én is, az ő zenéjükön nőtt fel. Már akinek persze lehetősége volt rá, hogy megismerhesse. Emlékszem, a Szabad Európa Rádió műsorán és az országba becsempészett lemezeken hallgathattuk őket nagyon sokáig. Az 50-60 éves korú, ha Beatles számot hall, nemigen marad ülve, hisz fiatalsága jut eszébe és az a kor, amiben akkor élt.

Tehát ez az este a két elhunyt Beatles-tagról szólt. A BlackBirds együttes kitünően játszotta dalaikat – ha becsuktuk szemünket, arra a néhány másodpercre elhittük, hogy a Beatles zenekar játszik. Fantasztikus volt a hangulat.

Az emlékest egyik vendége Forgács Péter színész volt, aki a Mindhalálig Beatles című darabban játszik és énekel. A másik vendég pedig Takáts Tamás volt. Midkét előadó 2-2 számmal emelte az est hangulatát.

A WBLC tagjai közül páran este 8 körül értünk az Aranytízbe, már aggódva fogadtak minket: azt hitték, hogy nem megyünk. Örültek a “kalaposoknak”, mint minden alkalommal. Eljött velem NagyAndi, Márti, a másik Zsuzsi, Lili, Marcsi és Grünci. Találkoztunk új tagjainkkal is – akiket előzőleg itt ismerhettünk meg – Lajossal és fiával, Krisszel. Indián már várt minket, vele is sokat mókáztunk. Countryztunk is – kicsit öregesebben, kicsit szolidabban, mint a fiatal bölények, de láthatóan és hallhatóan tetszett nekik táncunk. Dícsértek, mosolyogtak és együtt táncoltak velünk a megjelentek.

Örülök, hogy ott lehettem ezen a fantasztikusan jól sikerült estén!

–Zsuzsa

Kapcsolódó galéria

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.