Zsámbéki Country-vacsora vol.5

Éppen csak kihevertük a szilveszteri ereszd-el-a-hajamat, szombaton már Zsámbékon találtuk magunkat, ahol Don Attila, Zsuzsi és Gábor rendületlenül játszották kedvenc dalainkat. A Gabriele Étterem habár kissé kihaltnak tűnt, megtelt élettel a szombat este alatt!

“Egy, csak egy legény van talpon e vidéken” – illett a szombati képbe – az étterem valószínűleg csak a legfanatikusabbak kedvéért nyitott ki: kedvenc felszolgálónk szilveszter után két nappal is hajlandó volt a kéréseinket (és lépéseinket) lesni és lehetőség szerint minden földi jóval szolgálni.

A zenét most is Don Attiláék szolgáltatták – a legjobb válogatást kaptuk. Amint megérkeztünk, táncra perdültünk. Vera és Petyus már vártak minket, mi egy kicsit késtünk. A legfanatikusabb csapat további tagjai: Jojo, Timcsi, Cuca és én. A zsámbéki tánckörből – hamár a fanatikusoknál tartunk – eljött Marianna és barátnője is, és hozott magával egy újabb “beavatandó” cowboy-jelöltet, Attilát. Hamar kiderült, hogy hasonlóan Mariannához, Attila is egyrészt tehetséges tanonc, másrészt olyannyira lelkes, hogy csak habzsolta az infókat rólunk és erről az egészről.

 Egy kis ínyenc meglepetéssel készültem erre az estére: a zsámbéki klikknek egy kis koreográfiával, olyannal, ami nagyon egyszerű és ráadásul Attiláék majdnem minden alkalommal játsszák a hozzá tartozó táncot! Timcsivel találtunk rá és nem mondtuk el sem Verának, sem Cucának, hogy milyen mókát találtunk. Úgy lett volna, hogy majd a szünetben beavatok minden jelenlévőt, csak arra nem számítottunk, hogy a kabátok letétele után pont ezt a zenét kezdik játszani. Nem maradt hát más hátra, csak előre: Timcsivel bemutattuk, majd ezután meg is tanítottuk mindenkinek.

Később pedig olyasmi történt, amire senki, de tényleg senki sem számított. Mint kiderült, ez a meglepetések estéje: Don Attila is készült egy dallal, mégpedig olyannal, amiről még az Oldtimers Fesztiválon beszéltünk vele. Cuca és Timcsi egyik nagy kedvencét, a “Past The Point Of Rescue”-t énekelte el szólóban. Hát, ha hallottatok már igazán, mélyen szívhez szólót, akkor lehet elképzelésetek arról, milyen élményben lehetett részünk akkor. A két lány táncolta is a hozzá való koreográfiát, a Cheyenne Rock-ot. Egyszerűen gyönyörű volt az egész.

Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat azért, hogy egy ilyen nagyszerű ember (és talán minden elfogultság nélkül mondhatom: nagyszerű zenész) fogadott el minket. Természetesen nem feledkezem meg a többiekről sem: Zsuzsival annyira jól kijövünk, hogy a kedvünkért minden alkalommal elénekli a Rose Garden-t, aminek a koreográfiáját is imádjuk. Zsuzsi pedig nem csak fantasztikus hangszálakkal van megáldva, hanem mint kiderült, őstehetség a linedance terén. Megígérte, hogy eljön egy klubnapunkra is, hogy tanulhasson több táncot is! Nem utolsó sorban szeretnék Gáborról is beszélni: annyira nyitott felénk! Megkért arra, hogy hozzam el azokat a dalokat, amikre tudunk táncokat, hogy össze-egyeztethessük, melyek azok, amiket ők is játszanak és mi táncolhatunk is rá egyúttal.

Összességében most is felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk! Olyan szívesen megosztanám ezt élőben is a többi klubtagunkkal, de mivel nem lehettek ott, marad ez a beszámoló, amivel talán valamennyit át tudok adni ebből a sok-sok jóból!

–Gogo

Kapcsolódó galéria

A széria előző beszámolói:

Country-vacsora Zsámbékon vol.4
Country-vacsora Zsámbékon vol.3
Country-vacsora Zsámbékon vol.2
Country-vacsora Zsámbékon vol.1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.