EXCA verseny a Waldez Ranch-on

“Trópusi forróság, és kánikula várható” – ígérte a meteorológiai szolgálat június második hétvégéjére, 15-16-ára. És tényleg berobbant a nyár, a hőmérő higanyszála 30 fok fölé emelkedett, mégis nagyon vártuk, hogy láthassuk ezt lovast és lovat próbáló versenyt. A Waldez Ranchot könnyen megtaláltuk, kerestünk egy árnyékos helyet és vártuk, hogy ránk kerüljön a sor. Közben volt időnk nézelődni, mert látnivaló, az akadt bőven. Gyönyörű lovak, fantasztikus öltözékek a hölgyeken és urakon egyaránt.

5550_627348853959367_426917960_nA zsűri, – aminek Bill Cameron is tagja volt – elfoglalta a helyét, és háromnegyed egykor a Wild Buffalo Linedance Club táncosai bemutatkozó műsorukkal megnyitották az első magyarországi Extreme Cowboy Race-t. Utánunk a nonpro kategória lovasai következtek. Török Gergő kommentálta az eseményeket, mi azonban kikértük Zsoma, Judy és Bogi véleményét is. Bogi, ugyanis azon a Halápi Lovastanyán lovagol, akik a dunai árvíz miatt nem tudtak indulni. Egy lovasuk, Szilágyi Boglár, lejött még az árvíz előtt, így halápis színekben is volt induló. Ezúton is gratulálunk neki és reméljük, jövőre a teljes gárdának szurkolhatunk! A verseny első fordulóját a profik zárták parádés időkkel! Hú, de izgalmas volt!

19913_536408573088492_561916014_n– Tudnátok a szünetben még egy műsort adni? – kérdezte Gergő, pedig akkorra már csak négyen voltunk. A többiek az első fellépés után a strandot választották, ami harminc fokban teljesen rendjén való! A második fellépést már mi négyen is lazábbra vettük, de csak ami a ruházatunkat illette. 🙂

Az idő nagyon gyorsan elszaladt, nekünk is indulni kellett haza. Fájó szívvel búcsúztunk a versenytől, a lovaktól, lovasoktól. Nagyon köszönjük ezt az újszerű élményt, reméljük, lesz folytatása és az első magyar EXCA-t követi majd egy második, harmadik, sokadik!

–Era

Kapcsolódó galéria

Időpont: 2013. június 15-16-a
WB-táncbemutató: 2013. június 15-én, szombaton 13 órától
Helyszín: Waldez Ranch – 8041 Csór, Vendel dűlő
Műbika-rodeó verseny (pénzdíjas): 2013. június 15-e, szombat 22 órától

A rendezvény plakátja:excaprogram-01

A műbika-rodeó verseny plakátja:

bull

One thought on “EXCA verseny a Waldez Ranch-on”

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..