Fellépés a Széles Út Motoros Magazin estjén

“Régen nem voltam híve a country-zenének, de ez az előadás annyira lehengerlő és magával ragadó volt, hogy még most is a hatása alatt vagyok!” – kezdte az egyik nézőnk a dicséretet, amikor odalépett hozzánk a levonulást követően.

Verne Étterem 2008. október 17-én, pénteken este. A Széles Út Motoros Magazin invitált minket egy interjú és egy fellépés erejéig, amire a csapat a legjavát szerette volna mutatni. A magazinnak  HírTV-ben külön műsora van kéthetente pénteken (ismétlés szombaton), az előzetesben minket is megemlítettek. Ezért hát készültünk sokat: mi tánclépésekkel, Pindi pedig fergeteges koreográfiával. Minden szép szó őt illeti, mint egy profi karmester, aki egyik legjobb koncertjét állítja össze, úgy gyúrta tökéletes egésszé a zeneszámokat, a táncokat, az embereket és azok tánctudását.

A mi kis csapatunk este 6 órára beszélte meg a gyülekezőt az étteremben, ahová nem sokkal később megérkezett Anett is, az est házigazdája. A gyors bemutatkozást és eligazítást követően csináltunk egy főpróbát, hogy szokjuk a helyiséget és a klímát. Akadt közöttünk olyan, aki igen feszült volt, de néhányan könnyedén várták a fellépést. Megérkezett jóbarátunk, Indián is fiával, nem hagyta volna ki ezt a produkciót. A főpróba után kezdett megtelni a különterem, és úgy repült el két óra, mintha csak percek peregtek volna. Amíg mi beszélgettünk és italokat rendeltünk, addig Pindivel interjút készítettek az étterem előtt álló motorok társaságában. Timcsivel ezidő alatt Bikini-dalokra mutogattuk el kedvenc country-figuráinkat.

Lehalkították a zenét. Anett és Pindi álltak a színpadnál. Anett kis figyelmet kért, mert a közönség előtt is interjúra invitálta Pindit. A kérdéssort azzal kezdte, hogy mikor alakult a tánccsoport. Pindi elmondta, hogy hivatalosan két hónapja működünk, de a csoportból többen már két éve foglalkoznak a tánccal. Arra terelődött a beszélgetés, hogy miként kezdődött az egész, honnan jött az ötlet, hogy ilyen fajta táncot tanuljunk. Pindi elmesélte, hogy abszolút kezdőként indult, mert egyik jóbarátjuk szó szerint lerángatta őket egy country-klubnapra, és a “szerelem” azóta is tart. Mesélt arról is, hogy mennyien vagyunk a klubban, illetve hogy nem kell ehhez a stílushoz semmilyen táncos előélet, ki lehet próbálni kortól, nemtől és tehetségtől függetlenül bárkinek.

Anett rákérdezett még az előadásra, amire Pindi elmesélte, hogy 3 blokkban ismertetjük meg a nézőközönséggel ezt a fajta stílust. Lesznek kezdő táncok, majd a blokkok egyre bonyolultabb lépéseket mutatnak be, ezután a legvégén lesz egy össztánc, ahol egyszerre állunk a pici színpadra, hiszen igazán akkor mutat, ha egyszerre sokan ropják. De majd meglátják! Beszélgettek még egy keveset arról, hogy több a cowgirl, mint a cowboy, szívesen látunk urakat is magunk között, hogy erősítsék az erősebb nemet, illetve arról, hogy ez a stílus öltözékben is eltér az általánostól.

Két gondolatnyi várakozás után felcsendült az első blokk bevonuló zenéje. A táncosok sorban: Ági, Gogo, Marcsi, Teca, Timcsi és Zsuzsu. Timcsin és rajtam kívül a többieknek ez volt az első fellépésük, nagy volt az izgalom emiatt is. Redneck Woman-nel kezdtünk, majd jöttek sorra a számunkra már ismert dalok: Texas Stomp Kelly’s Cannibals, Róka Móka, All Aboard, Cowgirls’ Twist, Chattahoochee.

A második blokk bevonulása frenetikusra sikerült. A koreográfia szerint Pisti ballonkabátban bevonul, felméri a közönséget, majd hívja a többieket a csoportjából, akik befutnak és körbeállják – így kezdik a táncot. Pisti óriásit alakított: ahogy Cuca mondaná — Pisti sétája közben avászkodott, de úgy, mint a legjobb színészek. Szájában kis szivar, lehajtott kalappal, ballonkabátban ahogy megjelent, a hölgyek sikítozni kezdtek. A színpad közepén ledobta a kabátot, ujjával feltolta kalapját, végigpásztázta tekintetével a nézőket, majd intett a többieknek, hogy jöhetnek. Ebben a blokkban táncolt: Cuca, Pisti, Pindi, NagyAndi, Dopi és Márti. Jöttek egymás után a jobbnál jobb nóták: Diesel Driving Daddy (vagy nálunk csak: Trucking Song), Canadian Stomp, Blue Summer, Celtic Connection, Trail Of Tears, Good Times, Blue Rodeo és Irish Stew. Levonulásuk is kitűnt a sorból: Pisti kisétált a kabátjáért, lazán hozzávágta Dopihoz, majd elsétált, a többiek pedig meghajoltak és úgy vonultak le.

A harmadik blokk volt a legütősebb. A “Born To Be Wild” zenéjére vonultunk be, stílszerűen, hogy illjen a motoros miliőhöz. A bevonulást mutatós kalapfelvétellel és motoros mozdulatokkal dobtuk fel. Itt táncolt: Timcsi, Jojo, Gogo, Pindi, Dia és Cuca. Ebbe a blokkba kerültek a leglátványosabb táncok: Doctor, Doctor, Ain’t Goin’ Down, Tush Push, Porushka Paranya, When You Come Around, Caught In The Act, Hot Tamales. A taps és sikongatás majdnem elnyomta a zene hangját.

Ezután a csapat nem vonult le, hanem a többiek álltak körül minket egy közös tánc erejéig. Miután mindannyian beálltak a helyükre, együtt táncoltuk el a Country Walkin’-t, majd utána a sorok egymás után vonultak le, meghajlást követően. Kezdő klubtagjaink közül is eljöttek többen megnézni minket, ők azt mondták, hogy most látják igazán, kompletten ezt az egészet – ami nagyon mutatós és így abszolút kerek egész. Akik gratulálni szerettek volna, azoknak elmondtuk, hogy az érdem leginkább Pindié, ő álmodta és alkotta meg az egész produkciót, neki köszönhető, hogy ilyen hatásosra sikeredett.

A show után maradtunk még bulizni a Rockin’ RockCats zenéjére, így többen csak éjfél környékén indultak haza kalapban, csizmában. Várjuk a híreket, hogy mikor adják le a HírTV-ben a profi videós vágott felvételeit – ha többet tudunk meg, akit csak lehet, értesítünk.

— Gogo

Kapcsolódó galéria

HírTv-s műsorrészlet

Fellépés első felvételei:

Széles Út – I. csoport Széles Út – II. csoport Széles Út – III. csoport és össztánc

4 thoughts on “Fellépés a Széles Út Motoros Magazin estjén”

 1. Jé, én meg most tudtam meg hogy ismerek Country Walkin’ nevű táncot:)

  The lépegetős.

  Yeehaw, jó volt nagyon már megint. Remélem lesz még sok ilyen, meg még ennél is ilyenebb (mondjuk nagyobb hely:)

 2. Már megint csak annyit mondhatok, hogy BRAVÓÓÓÓÓÓÓÓ !
  Majcsak jut más is az eszembe.
  ui: hirlevél lesz-e, hogy ne maradjak le ?

 3. szia attila! hírlevél-próba elvileg már ment körbe kettő a ‘klubtagoknak’ – ma döntünk arról h kell-e és milyen formában — ha szeretnéd, a tegnapit átküldhetem neked is 3;)

  kedves többiek: én télleg próbáltam rövidre fogni, de 1xűen nem megy, hha annyi minden történik – mindent fontosnak tartok megemlíteni, így viszont ekkora lesz 3:)

  cuca-drága, máskor nyugodtan nyomd a del-gombot, ha túlzásokba esnék 3XDD

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..