Flash Mob a Tánc Világnapja alkalmából!

Április 29-én, vasárnap délután a Duna-korzót táncosok vették birtokba, hogy látványos flash mob-akcióval ünnepeljék a tánc világnapját és népszerűsítsék a Dunát. A zenét egy speciális, zöld energiát termelő bringa szolgáltatta a villámcsődülethez.

Linedance flash mob a Duna-korzón
A Danube Flow – Hív a Duna! és a Budapest Tánciskola Szzzevasssz! Tavasssz! programsorozata keretében a Wild Buffalo LC nevű tánc csapat flash mob-akciót rendezett a Duna-korzón, a Mariott Hotel előtt, az úgynevezett linedance stílusban. A linedance sortáncot jelent, amit elsősorban country zenére adnak elő. A gyanútlan járókelők közül előbukkanó táncosok a Dunával párhuzamosan, egyetlen hosszú sorba rendeződve adták elő a koreográfiákat. A produkció végén pedig szétszéledtek, mintha mi sem történt volna – hiszen ez a flash mob, vagyis a villámcsődület lényege.

A Danube Flow – Hív a Duna! című programsorozat célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A szervezők szerint a budapestiek nehezen tudják megközelíteni a folyópartot, ezért sok szempontból elvesztették az élő kapcsolatot a Dunával. A vállalati-civil együttműködésben megvalósuló projekt tavasztól őszig élményeket kíván adni az embereknek, hogy legyen miért újra a Duna partjára menniük. Az ötletgazdák ezért szeptember 30-ig kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi szabadidős programokat szerveznek. A Danube Flow – Hív a Duna! kezdeményezés március 21-én, a víz világnapja előestéjén közösségi fényfestéssel indult a budapesti Szabadság híd lábánál, majd rá egy hétre filmvetítésen mutatták be a Római-part történetét. A következő program a Gyilkosság a Duna-parton című interaktív, utcai krimi-játék volt, azt pedig a Föld napján a II. Nemzeti Kacsakődobó Bajnokság és Piknik követte. A programsorozat újabb állomása volt a vasárnapi táncos villámcsődület a Duna-korzón.

(Forrás: 7óra7)

Óriási médiavisszhangot kapott az akció, számtalan online fórum, napisajtó képviselői, de az egyes kereskedelmi TV-adók is adtak riportot az eseményről, ami a szervezés sikerességét mutatja. Ezúton is külön köszönjük a Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat szervezőinek a profi támogatást!
Az esemény beharangozója:
A Budapest Tánciskola Szzzevasssz! Tavasssz! programsorozata keretében táncos flash mobokat szerveznek országszerte, amelyhez csatlakozik a Wild Buffalo csapata és saját táncstílusával, linedance-szel tiszteleg a Tánc Világnapján.

Különleges esemény különleges részletekkel:

Időpont: 2012. április 29-e, vasárnap délután 15 óra
Helyszín: Budapest, Duna-korzó
Táncok: Blue Rodeo és Irish Stew

A zenéhez tartozó áramot a Mindfórum csapat által népszerűsített E-wheel biciklivel kapjuk, ezzel is erősítve a csapat zöld energiához kapcsolódó elkötelezettségét.

A helyszín sem véletlen választás! Együttműködésben a “Danube Flow – Hív A Duna!” projektcsapattal választottuk helyszínként a híres budapesti Duna-korzót, ezzel is népszerűsítve fővárosunkat és az azt kettészelő folyót, a Dunát.

 

Most pedig következzék egy kis ismertető a rendezvényhez kapcsolódva:

Mi is az E-wheel? Az E-wheel projekt célja, hogy egy speciális kerékpár segítségével bemutassuk, mennyi energia megtermelésére képes egy átlagos ember és azt, hogyan tudja hatékonyan felhasználni pl. hangosítani, laptopot vagy telefont tölteni, világítani, vagy haladni vele.

Mi az a Szzevassz! Tavasssz! programsorozat? Mindenütt jó, de a legjobb ott, ahol történhet velünk valami. Valami izgalmas, valami más, valami előrevivő. Valami váratlan, valami meglepetés. A színház egyre nehezebben okoz meglepetést a színházban. Avantgárd ide, formabontó formák oda, a színházban a meglepetésen sem lepődünk meg. Az utcán, a piacon, nincs elvárása a nézőnek. Igaz, ideje sincs. A járókelő nem néző. Előbb azzá kell tenni. Be kell vonni egy pillanatra, egy percre vagy tízre. A bátor szélsőségek, a sodró lendület, a virtuóz mozdulatok, a sebesség, a mozdulatlanság, az erő felértékelődnek. A táncnyelven nehezen közvetíthető tartalmak értetlenséget váltanak ki. KI! A SZABADBA! A programsorozat a piacokon, utcákon, erdőben, tereken, plazákban teremt színházi szituációkat a táncnak. Fő energiaforrása a megismételhetetlenség, a pillanat. Gyengéje ugyanez: a mulandóság.

Tánc Világnapja? A Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja április 29-én van. Ezen a napon az UNESCO egyik tagszervezetének, a Nemzetközi Táncbizottságnak a felügyelete alatt minden éveben a világ mindenféle táncát megünneplik. 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete részeként működő Nemzetközi Tánctanács alkotta meg a Tánc Világnapját. A dátummal egyben Jean-Georges Noverre (1727-1810), a modern balett megalapítójának születésnapjára emlékezünk. “Célunk, hogy az alkotók, a szakma és a közönség számára egyaránt ÖRÖMÜNNEP legyen a Tánc Világnapja.”

Danube Flow – Hív A Duna! projektcsapat átfogó célja: A Duna népszerűsítése és az érintettek számának növelése.
Szemléletformálás mind a Dunával, mind ezen keresztül általában véve a környezet felelős használatával kapcsolatban. Duna városon belül elfoglalt helyének rehabilitációját igénylő kritikus tömeg elérése.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..