Gárdonyi Countryfesztivál

XIV. Gárdonyi Country Fesztivál — Gárdonyban tartották meg az év egyik legnagyobb country fesztiválját, ami ezúttal a 2009. július 24-25-ei hétvégére esett. Kétnapos rendezvény, ehhez mérten kétszeres beszámoló!

Péntek:

Munka után egyenest vágtattunk le egy kocsival Gárdonyba, ahol az idei countryfesztivál első napja már zajlott. Nem telt unalmasan a lefelé tartó dugó-út (mindenki Balatonra igyekszik, csak a fanatikus countrysok rohantak le a Velencei tó mellé), zenével, énekléssel és sok-sok nevetéssel ütöttük el az időt. Már ismert helyre mentünk – tavaly ugyanitt rendezték meg Anikóék a találkozót.

Először FL-barátokkal futottunk össze: rég nem látott Zsuzsával, Mariannal és a Nyitrai családdal. Szilvi rojtos táskájától elaléltam, kiderült ugyanis, hogy abszolút autentikus, most januári holland country-útján szerezte be a tökéletes példányt 🙂 Hozzájuk telepedtünk le, Dia Kikával, én pedig Mikivel csacsogtam egy sort. Mellettünk lévő asztalnál az SR csapata Zsuzsával, Pistivel, Adrival és természetesen a legmutatósabb cowboyukkal, Grecoval.

Nem hiányozhattak az All In-esek sem, ott volt Franciska, Józsi, Gréti is. Annyi ismerős arc volt, hogy a végén mint egy nagy család, éreztük magunkat. A helyszín és a szervezettség nem csapott tetőfokra, az előző évhez képest gyengébbre sikeredett, de nekünk így is nagy volt az öröm: táncolni és együtt lenni más hasonló őrültekkel, linedancesekkel.

Bojtorján koncertjére érkeztünk le, ami nem lesz a kedvencünk. Egyre távolabb kerül füleinktől a hangzásuk, hangszerelésük és – hamár a “hang”-nál tartunk – a hangulatuk is. Elhúzták az időt, emiatt késéssel tudott kezdeni a Don Attila Band, amire óriási tömeg állt fel táncolni. A gárdonyi ‘beton’ zsúfolásig tömve volt a zenéik alatt. Hiába, ők nagyon jól ráéreznek arra, hogy mi kell a linedance-es társaságnak.

Valamivel később következett a Acousticure is, akik igazi, minőségi zenei élményt adtak. Dia konkrétan nem bírt máshová figyelni, csak az együttesre fókuszált, hiába beszéltünk hozzá. Adriékkal olyan jól elcsaptuk az időt, hogy a végén együtt “zombiztunk” ;). Elég későn értünk végül haza, de megegyeztünk abban, hogy következő nap újra eljövünk.

–Gogo

Szombat:
 

Szombaton Gárdonyba igyekezett kis csapatunk másik fele is: Angelika, Vera, Gabi, Betty, Jutka, Gyuri, Pisti és én. Timcsi, Gogo, Dia és Zsolti már vártak a parkolóban. Már messziről lehetett hallani a jó country zenét és a sátorban a táncoslábú ismerősök rövid üdvözlése arra bíztatott minket, hogy ne késlekedjünk, álljunk be közéjük 1-2 táncra. Sok klubnapunk telt el azzal, hogy olyan táncokat is megtanuljunk, amiket a többi klub táncosaival együtt tudunk ropni. Örömtánc volt minden dal.

Persze akadt látnivaló, valamint enni-innivaló is. Gyuláékhoz (FL) táboroztunk le, de nem csak velük beszélgettünk, hanem a megszámlálhatatlan ismerősökkel a különböző klubbokból.

Kedvenc motoros ismerőseink (Devilsesek) közül is eljöttek páran a találkozóra, akikkel legutoljára Császáron találkoztunk. A fiatal (világi) táncosok koraesti bemutatói után újra táncra perdültünk, majd Gyula tanítása után Zsolti, Timcsi és Gogo eltáncolták a Chill Factort, amit Marshal végig tapsolt, de nemcsak neki tetszett ám!

Pistinek az összes bölényes kártyája elfogyott, annyi érdeklődő volt! Adri (SR) is csatlakozott hozzánk, mivel nagyon sok közös táncunk van velük, no meg a társaság miatt is. Eljött Lajos és Krisztián is, régen nem láttuk őket, így volt miről beszélni. A hangulat tíz óra után még mindig tetőzött volt, így nehezen, de elindultunk hazafelé. Éjfél körül keveredtünk haza, sajgó lábakkal.

A lányok később arról számoltak be, hogy Dia a csapatunkból 4 tombolával hármat egymás után megnyert! Volt sikongatás, örömködés, mikor hozták haza a főnyereményt és még egy rekesz sört is! 

Mindenki jól érezte magát, reméljük jövőre még ennél is többen fogjuk koptatni a gárdonyi betont.

–Teca

Kapcsolódó galéria — Péntek
Kapcsolódó galéria — Szombat

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..