I. Bowling és Linedance Bajnokság

Stílszerűen megfogalmazva a Wild Buffalo jött, látott és győzött? pontosabban mindenféle elfogultság nélkül a linedance klubok közül a legjobb helyet érte el az elsőként megrendezésre kerülő bowling-linedance bajnokságon.

A versenynek a William?s Western Village adott otthont, amely ennél melegebb fogadtatásban és ellátásban nem is részesíthetett volna minket. Autentikus, száz százalékban western hangulatot idéző hely a táncparkettől a kocsmarészen át a bowling pályáig mindennel bírt, ami nélkülözhetetlen volt e nap teljessé tételéhez. Szinte minden country klub képviseltette magát mind a bowling bajnokságban, mind pedig a közös táncolás során. Jelen volt a Six Rebels, a Plastic Cowboys, a Szegedi Linedance Klub, a Paksi Country Road, a Füredi Thunderfoot és köztük a Wild Buffalo is.

Időrendben a délutáni kétórás érkezést követően, a felszervírozott tarhonyás (úttörőgombócos) hús elfogyasztása után kezdődhetett a verseny. A Wild Buffalo elsőként a Szegedi Linedance Klubbal egy időben bizonyíthatta gömbérzékét. A kétpályás teremben a klubok kiválasztottai küzdöttek a jobbnál jobb eredményekért. Csapatunk aranykezű tagjai név szerint: NagyAndi, Márti, Eszti és Pista minden tudásuk legjavával és nagyszámú fával továbbjuttatta klubunkat.

A bölények ismét hozták a megszokott formájukat. Drukkereik kemény magja: Pindi, Zsuzsu, Gogo, Dia, Cuca, Jojo és jómagam, nem kímélve hangszálunkat buzdítottuk a játékosokat. Bölényeket idéző dübörgés, tapsvihar, sikongatás, ózás, múzás és érdekesebbnél érdekesebb hangeffektek kiadásának és annak köszönhetően, hogy nem bírjuk ki feltűnés nélkül, a leghangosabb drukkereknek járó különdíjat is kiérdemeltük. Bár jut eszembe, ezért mi nem kaptunk tortát? Az első megmérettetés után következhetett a jól megérdemelt pihenés, és az egyéni eredmények számbavétele, amely ez esetben Esztit hozta ki elsőnek.

A táncos kedvükben lévők időközben meg-meglátogatták a hajópadlós, zászlókkal és mindenféle ereklyékkel díszített szalont, ahol együtt rophattak a többiekkel. Volt, aki másokat tanított egy-egy látványosabb koreográfiára. Többen viszont a bárpultot választották ismerkedési terepnek. Mindenfelé kalapos-csizmás emberek kisebb-nagyobb csoportokba tömörülve üdvözölték a rég nem látott linedance-eseket és hosszas beszélgetésbe kezdtek.

A következő körben a verseny egyetlen nem country-stílust képviselő csapatával hozott össze minket a sors. A négy fiatal fiúból álló csapat igen kemény ellenfélnek bizonyult, akik – ha a western világban nem is – a bowlingban annál inkább járatosak voltak. A sokat gyakorlók bátorságával és ügyességével vették fel a harcot ellenünk. Az egymás után zajló versenyek eredményeinek összesítése után ugyancsak e két csapatot dobta ki a ?gép?, mint a két legtöbb fával rendelkező döntőst.

A bowlingbajnokság utolsó megmérettetésén a Wild Buffalo szép egyéni és annál szebb csapateredménnyel végül a második helyen végzett. A fantasztikus csapatszellemnek és szurkolóknak köszönhetően meleg büszkeség töltötte el a szívünket.

A döntő izgalmai után, hogy csillapítsuk szomjunkat és a táncra éhező csizmáinkat csatlakoztunk az immár élő zenére táncoló társaság népes táborához. A talpalávalót a Blue Timers szolgáltatta, akik jelest érdemelnek hangulatkeltésben és fokozásban is. Miután mind a hangulat, mind pedig a szalonban tomboló klíma is egy szaunához kezdett hasonlítani, ElGreco elérkezettnek látta az időt az eredményhirdetésre. Szépen sorban, a minden bowling csapatnak kijáró taps után hirdette ki a résztvevők eredménylistáját. Természetesen most sem maradhatott el a már-már megszokott védjegyé vált bölény-kiáltás, amikor felhangzott, hogy ?második helyezett a Wild Buffalo és a bajnokság legeredményesebb játékosa, Márti?.

?BÖLÉNYEK tam-tam-tam?BÖLÉNYEK tam-tam-tam?? zengett a szalon?

A győzteseknek kijáró jutalom, a bowling cipő, a bábu és a golyó formájú torták pillanatok alatt a jelenlévők martalékává váltak. Az utókornak pedig nem maradt más tanújelül, mint a kiosztott oklevelek és az élmény, amit a cowboyok és cowgirlök még évekkel később is emlegetni fognak.

— Timcsi

Kapcsolódó galéria

Kisvideó a szereplésünkről

3 thoughts on “I. Bowling és Linedance Bajnokság”

  1. Attila,

    büszkülés helyett inkább nyilatkozz, hogy mikor lépsz fel, és mikor táncolhatunk már úgy, ahogy te húzod – kezdünk szenvedni a DonAttila elvonás tüneteitől.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..