Int. Country Music Festival – Bad Ischl

2009. május 29-31-e között Bad Ischl-ben (Ausztria) nemzetközi country zenei fesztivált tartottak, ahová a Country Circle linedance csapatból Christine meghívott minket!

A Country Circle Bad Ischl volt a házigazdája annak a rendezvénynek, amit Bad Ischlben tartottak májusban. Jóbarátunk, Christine csapata ez, sok szeretettel meghívott minket (is) erre a kitűnő eseményre! 😀 

Bővebb információkat akár az ékszerdoboz városka honlapján is találhatsz,
ha kiváncsi vagy, csak kattints ide!

Beszámoló – Bad Ischl

Bár előző nap, igen fáradtan, de annál több élménnyel érkeztünk haza Szatmárnémetiből, nem álltunk ellen egy újabb country élménynek. Szombaton kora reggel (június 30.) hatan (Pisti, Teca, Jojo, Dia, Gogo és jómagam) útnak eredtünk, hogy feltérképezzük az osztrák, azon belül is Bad Ischl és környéke linedance és country világát.

A rossz idő és az átázott csizmák, ruhák ellenére, a Country Fesztivál megkezdése előtt tettünk egy kis kitérőt Bad Ischl központjába. A rögtönzött kiránduláson nem kis feltűnést keltve, Pistit mindenhol csodálták autentikus western öltözékében, a legjobban talán a város híres cukrászdájában, a Zauner cukrászdában, ahova nem lehetett nem betérni és megkóstolni azt a bizonyos ischlert.

A háromnapos Nemzetközi Country Fesztivál második napján, pontban 5 órakor kezdetét vette a szórakozás és az önfeledt táncélmény. A város szélén egy kifejezetten western rendezvények számára épített hatalmas faépület szolgált helyszínül, amely kívülről nem láttatta azt a tömeget, ami minket fogadott mikor csurom vizesen beléptünk oda. Sörpadok számtalan sora és azon ülő kalapos emberek százai tették még hangulatosabbá a tényt, hogy ismét táncolhatunk.

A fellépő zenekarok pontos ütemben, szinte szünet nélkül egymást követték. Tehetséges zenészek és énekesek kápráztattak el minket tudásukkal és kedveztek lábainknak. Ám mindenki a nap nagy fellépőjét Wayne Law-t várta Ausztráliából. Hamarosan meg is tudtuk, hogy miért 🙂 .

Több osztrák linedance klub képviseltette magát ezen a rendezvényen. Bár a tánctér kicsi volt ennyi embernek, de az egymásra taposást egy széles mosollyal mindenki el tudta intézni, és folytatni a helyekért folytatott harcát. Nagy sikert arattunk több koreográfiával is (Pl.: All Aboard!).

Gogo folyamatosan beszélgetett és fordított, minekután közülünk csak ő bírta a német nyelvet, szinte megállás nélkül magyarázott minden érdeklődőnek, hogy honnan jöttünk és ezt vagy azt a koreográfiát honnan lehetne megtanulni. Azonnal befogadtak minket, mindegy volt kik vagyunk. A lényeg, hogy amit csak tudtunk azt együtt táncoltuk.
Éjfél volt mire megindultunk haza, élményekkel gazdagon és abban a reményben, hogy egyszer hozzánk is eljön majd Wayne Law.

Ők már 20 éve csinálnak ilyen rendezvényeket! Szóval, mindent bele és kövessük a példájukat! 🙂

–Timcsi

Kapcsolódó galéria

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..