Kezdő táncosaink, figyelem!

Nagyon örülünk a sok lelkes újoncnak, és szeretnénk ha minél gyorsabban felzárkóznának a haladóbbakhoz. A cél érdekében új rendszert alakítunk ki, és kaptok itt néhány tanácsot is.

A klubnapok 7 órától kezdődnek, majd 8-9 között kezdő tánctanítást tartunk, mostantól azt is előre ki fogjuk hirdetni, hogy melyik két táncot tanítjuk meg ebben az órában. Minden klubnapon felkért tánctanár tanít, aki(k)nél lehet majd kívánságokkal kopogtatni. A kezdő blokk után megkezdődik a szokásos klubnap, ahol haladóbb táncokat tanulunk, ismételünk, fellépéseinkre készülünk, vagy csak egyszerűen örömtáncolunk.

Néhány jótanács felzárkózóknak

Nagyon fontos, hogy a tanult táncokat otthon gyakorold. Az interneten megtalálod hozzá a zenéket, videókat, ebben már most tudunk segítséget nyújtani, de nemsokára a saját videótárunk is teljesen elkészül. Tapasztalatból mondom: csak klubnapokon gyakorolva nem, vagy csak nagyon hosszú idő alatt tudod elsajátítani a lépéseket. Hidd el, sokkal kevesebb múlik a tehetségen – haladó táncosaink is a megszállott otthoni ismétlésnek köszönhetik tudásukat.

Klubnapon bármelyik haladóbb táncoshoz odamehetsz segítséget kérni. Szívesen gyakorol veled, vagy akár tanít is férlevonulva, az aulában vagy a terem sarkában, hogy a táncolókat ne zavarjátok. Ha már tudsz egy táncot, de bizonytalan vagy, kérheted azt is, hogy álljon melléd egy haladó, és tánc közben instrukciókkal segítsen. Azt viszont ne várd el a tőlünk, hogy a kedvedért leálljon a klubnap, és kezdő táncot tanítsunk este 10-kor – erre való az a felzárkóztató egy óra a klub elején.

Ha az otthoni gyakorláshoz zenére van szükséged, állítsd össze a számok listáját, hozz egy üres, írható CD-t klubnapra, és kiírjuk neked. A legjobb az, ha előre szólsz, akkor hozunk több laptopot, hogy ne álljon le a zene. Ha nem tudod pontosan, hogy melyik tánchoz melyik zene tartozik, nézd meg a “koreográfiák” menüpontban – vagy kérdezz meg egy bölényt bátran.

Végezetül egy fontos megjegyzés a “tagdíjról”:

A klub nem szed valódi tagdíjat. A havonta befizetett összeget azért adjuk össze, mert a klubhelyünkön komoly bérleti díjat kell fizetnük a teremhasználatért. Ebből adódóan természetesen az is tény, hogy a vezetőség és operatív tagok nem kapnak juttatást áldozatos munkájukért, a koreográfiák begyűjtéséért és azért sem, hogy nekünk ezeket megtanítsák. Ez ugyanígy igaz a haladó táncosokra is, akik a felzárkoztató órákat tartják: puszta lelkesedésük és jóindulatuk a motivációjuk, fizetségük pedig a kezdőkkel töltött sok vidám pillanat és a sikerélmény. Ezért kérlek, sohase felejtsd el, hogy nem tánctanárt fizettél magadnak, hanem hozzájárultál a terem bérleti díjához, amit magad is használsz a klubnapokon.

A Wild Buffalo Linedance Club magja az a huszon-egynéhány táncos, akik a linedance, a zene és az egész western érzés szeretete miatt kovácsolódtak össze. Nagyon örülünk, ha jól érzed magad közöttünk, de nem tartjuk feladatunknak, hogy szórakoztassunk – csak rajtad múlik, hogy milyen ütemben haladsz. Az itt leírt keretek között minden segítséget meg fogsz tőlünk kapni, hogy gyorsan felzárkózz.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..