wildbuffalo.eu

Klubnapokon tanult táncok

hétfő, június 18, 2018

Klubnapokon tanult táncok
Learned dances on club evenings

tovább

Adó 1%-a

hétfő, április 30, 2018

Támogasd egyesületünket adód 1%-ával! — Vadnyugati Táncosok Egyesülete — 18200339-1-43
Support our association with 1% of your personal income tax — Wild West Dancers Association — 18200339-1-43

tovább

Fellépéseink

péntek, április 13, 2018

Itt megtalálhatjátok eddigi fellépéseinkről készült beszámolók, galériák és videók listáját. Röviden: mindazt, amire büszke a Wild Buffalo csapata!

tovább

WB-CD listák

kedd, december 13, 2016

Eddigi Wild Buffalo CD-ink listáit találod meg itt!

tovább

Kezdő táncosaink, figyelem!

szombat, augusztus 28th, 2010

Facebook

Nagyon örülünk a sok lelkes újoncnak, és szeretnénk ha minél gyorsabban felzárkóznának a haladóbbakhoz. A cél érdekében új rendszert alakítunk ki, és kaptok itt néhány tanácsot is.

A klubnapok 7 órától kezdődnek, majd 8-9 között kezdő tánctanítást tartunk, mostantól azt is előre ki fogjuk hirdetni, hogy melyik két táncot tanítjuk meg ebben az órában. Minden klubnapon felkért tánctanár tanít, aki(k)nél lehet majd kívánságokkal kopogtatni. A kezdő blokk után megkezdődik a szokásos klubnap, ahol haladóbb táncokat tanulunk, ismételünk, fellépéseinkre készülünk, vagy csak egyszerűen örömtáncolunk.

Néhány jótanács felzárkózóknak

Nagyon fontos, hogy a tanult táncokat otthon gyakorold. Az interneten megtalálod hozzá a zenéket, videókat, ebben már most tudunk segítséget nyújtani, de nemsokára a saját videótárunk is teljesen elkészül. Tapasztalatból mondom: csak klubnapokon gyakorolva nem, vagy csak nagyon hosszú idő alatt tudod elsajátítani a lépéseket. Hidd el, sokkal kevesebb múlik a tehetségen – haladó táncosaink is a megszállott otthoni ismétlésnek köszönhetik tudásukat.

Klubnapon bármelyik haladóbb táncoshoz odamehetsz segítséget kérni. Szívesen gyakorol veled, vagy akár tanít is férlevonulva, az aulában vagy a terem sarkában, hogy a táncolókat ne zavarjátok. Ha már tudsz egy táncot, de bizonytalan vagy, kérheted azt is, hogy álljon melléd egy haladó, és tánc közben instrukciókkal segítsen. Azt viszont ne várd el a tőlünk, hogy a kedvedért leálljon a klubnap, és kezdő táncot tanítsunk este 10-kor – erre való az a felzárkóztató egy óra a klub elején.

Ha az otthoni gyakorláshoz zenére van szükséged, állítsd össze a számok listáját, hozz egy üres, írható CD-t klubnapra, és kiírjuk neked. A legjobb az, ha előre szólsz, akkor hozunk több laptopot, hogy ne álljon le a zene. Ha nem tudod pontosan, hogy melyik tánchoz melyik zene tartozik, nézd meg a “koreográfiák” menüpontban – vagy kérdezz meg egy bölényt bátran.

Végezetül egy fontos megjegyzés a “tagdíjról”:

A klub nem szed valódi tagdíjat. A havonta befizetett összeget azért adjuk össze, mert a klubhelyünkön komoly bérleti díjat kell fizetnük a teremhasználatért. Ebből adódóan természetesen az is tény, hogy a vezetőség és operatív tagok nem kapnak juttatást áldozatos munkájukért, a koreográfiák begyűjtéséért és azért sem, hogy nekünk ezeket megtanítsák. Ez ugyanígy igaz a haladó táncosokra is, akik a felzárkoztató órákat tartják: puszta lelkesedésük és jóindulatuk a motivációjuk, fizetségük pedig a kezdőkkel töltött sok vidám pillanat és a sikerélmény. Ezért kérlek, sohase felejtsd el, hogy nem tánctanárt fizettél magadnak, hanem hozzájárultál a terem bérleti díjához, amit magad is használsz a klubnapokon.

A Wild Buffalo Linedance Club magja az a huszon-egynéhány táncos, akik a linedance, a zene és az egész western érzés szeretete miatt kovácsolódtak össze. Nagyon örülünk, ha jól érzed magad közöttünk, de nem tartjuk feladatunknak, hogy szórakoztassunk – csak rajtad múlik, hogy milyen ütemben haladsz. Az itt leírt keretek között minden segítséget meg fogsz tőlünk kapni, hogy gyorsan felzárkózz.

Facebook

Érdekességek, Hírek, Kiemelt hírek.

Hagyj üzenetet

Be kell jelentkezned a kommenteléshez.