wildbuffalo.eu

Klubnapokon tanult táncok

kedd, július 18, 2017

Klubnapokon tanult táncok
Learned dances on club evenings

tovább

Adó 1%-a

vasárnap, április 30, 2017

Támogasd egyesületünket adód 1%-ával! — Vadnyugati Táncosok Egyesülete — 18200339-1-43
Support our association with 1% of your personal income tax — Wild West Dancers Association — 18200339-1-43

tovább

WB-CD listák

kedd, december 13, 2016

Eddigi Wild Buffalo CD-ink listáit találod meg itt!

tovább

Fellépéseink

szombat, december 3, 2016

Itt megtalálhatjátok eddigi fellépéseinkről készült beszámolók, galériák és videók listáját. Röviden: mindazt, amire büszke a Wild Buffalo csapata!

tovább

LD flash mob a Tánc Világnapján!

péntek, május 10th, 2013

Facebook

Linedance flash mobot hirdettünk a Tánc Világnapján! Hagyományosan a Duna-korzón, a Marriott Hotel előtt találtál meg minket 2013.04.29-én este 18 órakor – ezúttal civilben.

Tánc, tánc, tánc! Ez a jelszó minden év április 29-én, a Tánc Világnapján, amikor végre azt ünnepelhetjük, amit mi, bölények, a szívünk mélyén igazán szeretünk.

Hagyományos módon ezúttal is a Duna-korzóra invitáltuk az amerikai sortáncok szerelmeseit, hogy meglepetéstánccal támadjunk a délutáni járókelőkre. A meghívást többen elfogadták, így idén is egymást érték a – csizmák hiányában – koppanó cipősarkak a Marriott előtt.

A forgatókönyv sem változott: a táncosok táncoltak, a nézelődők nézelődtek és közben mindannyian pompásan éreztük magunkat.

Ugyanez ugyanitt egy év múlva!

–Linda

Videó a flash mobról

Rádiós interjú a Tánc Világnapján

Az esemény beharangozója:
Időpont tehát 2013. április 29-e, hétfő este 18 óra
Helyszín: Duna-korzó, a Marriott Hotel előtt (pesti oldalon, a Lánchíd és Erzsébet-híd közötti szakaszon)
Táncok: idén a Toes és a Tush Push

WB_LD_flashmob2013_poster

Minden résztvevőt kérünk, hogy “civilben” jelenjen meg, azaz nem kell sem kalap, sem csizma, sem kockás ing, sem egyesületi mez, stb.

Az esemény hirdetője Facebookon: LD flash mob a Tánc Világnapján!

Múlt évi, ugyanezen céllal szervezett flash mobunkról –beszámoló–, illetve –videó–.

A Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja április 29-én van. Ezen a napon az UNESCO egyik tagszervezetének, a Nemzetközi Táncbizottságnak a felügyelete alatt minden éveben a világ mindenféle táncát megünneplik. Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták.A Nemzetközi táncnap céljai közé tartozik a tánc népszerűsítése az általános felfogásban, és hogy arra ösztönözzék a kormányokat, hogy minél nagyobb teret szenteljenek a táncnak az oktatási rendszerben az alapfokú oktatástól egészen az egyetemig.

A villámcsődület (vagy angolból átvett szóval flash mob, olykor helytelenül: flashmob) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti; hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. A villámcsődület viszonylag új társadalmi jelenség, az első 2003 májusában volt New York Cityben. Célja a figyelemfelkeltés, a hétköznapi ember elgondolkodtatása. Bár a villámcsődületnek nincs politikai célja vagy színezete, a média olykor tévesen politikai demonstrációkra is használja a flash mob megnevezést.

(forrás: Wikipédia)

Facebook

Beszámolók, Hírek, Sajtó.

Hagyj üzenetet

Be kell jelentkezned a kommenteléshez.