LD workshop a The Southern Gang-gel

Iskola a határon – avagy nemzetek oktatási célú randevúja Neudörflben

 

Franciaország találkozott Ausztriával, ők ketten pedig Németországgal és Magyarországgal a határmenti Neudörflben, ahol Daniela Bartos, a bécsi The Dancing Wolves frontembere terelte ismét egybe a környék táncosait. Az apropó: a katalán táncstílus francia bajnoka, azaz a The Southern Gang tett egy keleti kitérőt, hogy tagjai égbe dobált lábakkal és lehetetlenül gyors ritmussal kápráztassák el a tanulni vágyókat.

A bölények mentek, láttak és győztek: a tantervbe vett három táncból egyet eleve tudtak, a másikat könnyedén vették, és többségében a harmadik, extra nehéznek kikiáltott koreográfiát is megették. Ha nem is vacsorára, de másnap reggelire mindenképp. Sajttal, sonkával, kis kávéval, sok tejjel, cukor nélkül.

A workshop utáni, kifulladásig tartó buli már csak hab volt a tortán, az alkotókkal együtt bemutatott Settle Down pedig a cseresznye a habon.

Vagy hát a csokireszelék. Kinek mi, ugye. A megfáradt bölényválogatott az éjszaka közepén tántorgott át a határ túloldalára, ahol az ájult alváshoz már csak az esti mese hiányzott. Ez persze nem akadályozta meg őket abban, hogy másnap csak egy soproni és fertődi kitérő után kanyarodjanak hazafelé, ahol végül aszpirin és mézes tea hozott enyhülést a kimerítő hétvégére.

–Linda

Kapcsolódó galéria

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..