Cowboys from Hell

Mint az okos lány a mesében, aki hozott is ajándékot, meg nem is, hát úgy jártam én Neudörflben: ott is voltam, meg nem is. Mások persze aktívabban vették ki a részüket a táncos mítingből, csak sajnos az ő nevükben meg nem nyilatkozhatok.

1005368_705033956182676_375733254_nSokadszorra csábították az osztrák-magyar határra a katalán nagymesterek az értő közönséget, akik ezúttal is hálás szívvel (és kiszakadó tüdővel, valamint zsongó fejjel) fogadták a tanítást. Az osztrák nagyágyúk mellett felsorakoztak a spanyol-olasz-francia mesterhármas tagjai, nevezetesen David Villellas, Adriano Castagnoli és Bruno Moggia, hogy közös táncukkal késztessék irigységre a géppuskalábra vágyó táncosokat, egyben megtanítsák a jónépnek a legújabb katalán szösszeneteiket.

A házigazda, Daniela Bartos ezúttal is kitett magáért: a workshopnak álcázott minifesztivál egyetlen estéjébe számtalan bemutatót, tanítást és kifulladásig tartó táncot sikerült belezsúfolnia. Igaz, ehhez a katalán-rajongók osztrák klubjainak teljes vezérkara asszisztált, szárnysegédként mintegy. Meg is lett az eredménye: a néhány órás találkozó során szem, torok és inghát nem maradt szárazon, a csizmatalpak pedig ismét a teljesítőképesség határáig koptak.

1380396_704982026187869_42018527_nMindezt persze csak elbeszélésből tudom. Szerencsére volt, aki elmondja, hiszen az egy dolog, hogy a saját asztalunk körül négy város képviseltette magát, de a Martinihofban járva-kelve lépten-nyomon magyarokba botlottam, megbizonyosodva arról, hogy valóban virágzik a határ mindkét oldalán a linedance-élet. Mire pedig készen álltam a buli elkezdésére, az már be is fejeződött, így amolyan szabadságon lévő háttértáncosként tengtem-lengtem a csarnokban.

Az európai linedance-élet krémjével való újabb találkozásig szerencsére már nem kell sokat várni – ezúttal azonban közelebb jönnek, mint eddig valaha: február közepén a budapesti Wild East Festen adhatnak randevút külföldi társaiknak mindazok, akik kicsit is kíváncsiak arra, mi folyik az országhatárokon kívül.

–Linda

Kapcsolódó galéria

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..