Lovasnap a Lőrinci SZAC pályán

Városkép XVII/18. száma
Városkép XVII/18. száma

 A Wild Buffalo LC-t is említik a Városkép (Pestszentlőrinc-Pestszentimre Közéleti Lapja) XVII. évfolymának 18. számában, a 22. oldalon. Ha rákattintasz a képre, nagyobb méretben el is olvashatod!

A Szentlőrinci Sport Lovas Egyesület nem kis fába vágta a fejszéjét: a XVIII. kerületben először, hagyományőrző céllal rendezi meg a Szentlőrinci Díjugrató Kupa sorozatot. Az egyesület célja, hogy a kerület lakói megismerkedjenek a lovas sport díjugrató szakágával.

A verseny helyszíne: a 1908 SZAC pálya a Gerely és Nefelejcs utca sarkán.

Az ugratóversenyről

A lóval való sportolás során aktív kapcsolat alakul ki az ember és az állat között. Fel kell venni a mozgását, érezni, hogy mit akar, és a segítségére lenni. Ehhez a fizikai felkészültség mellett mindenképpen lelki harmóniára van szükség, ugyanis teljesen egy hullámhosszon kell lenni egymással a lónak és az embernek?

A díjugratás során a lovasok egymástól eltérő magasságú és szélességű akadályokból álló sorozaton ugratnak át. A lovasoknak a pályán, meghatározott számú leverhető, mesterséges akadályt kell – a szintidőn belül – meghatározott sorrendben leküzdeniük.

A Wild Buffalo

A klub tagjai igazán jól érzik magukat lovas környezetben, ezért gyakran ellátogatunk lovas rendezvényekre is. A Footlose LC hagyományos szereplője a SZAC pályán rendezett lovasversenyeknek, a verseny szüneteiben linedance bemutatóval szórakoztatja a fáradt versenyzőket és a közönséget. A vasárnapi versenyre a lovasnap rendezője személyesen hívta meg a Wild Buffalo LC-t is, a meghívásnak a legnagyobb örömmel tettünk eleget.

Az idő is kegyes volt, a szeptember végi szikrázó napsütésben gyönyörű lovak között, füves pályán tartottunk rövid táncbemutatót.

Köszönjük a szép napot!

— Cuca

Képgaléria

További információ:

Arany Patkó lovas bolt

6 thoughts on “Lovasnap a Lőrinci SZAC pályán”

  1. bár nem lehettem ott egyéb elfoglaltságaim miatt – a thunderpussies színeiben léptem fel egy meg nem nevezhető helyen – , de elsők között néztem meg a képeket!! amint lehet, odamontírozom magam 1-2 képre! 😀

  2. timcsire válasz: bibibeeee, én ott voltam és nagyon jól éreztem magam!!! azért is szeretem ennyire ezt a mi kis népes csapatunkat, mert mindig jut egy-egy mosoly egy-egy pillanatra!!! szerencsére még a nap is kisütött, így pólóban nyomhattuk a táncokat, habár még garbóban és bőrkabátban érkeztünk 3:D ha meglesznek a videók, vágom is!!! puszi mindenkinek!

  3. timcsi rere: habár szívesen kipróbálnám magam is a thunderpussies színeiben… 3xDDD quartettben persze, mert úgy mutatna!! — szóval, irigy vagyok picit, de kárpótol a fincsa rumcocos, amit cucától kaptam a helyszínen 3:D köszi-puszi

  4. most már értem, hogy a thunderpussies alapítója miért nem volt köztünk!! rumcocost osztogatott a kislányoknak! cuca, számolunk! :DD

  5. Sziasztok!
    Kicsit rosszul éreztem magam, amikor két hiper-szuper csúcsmodern kamerát adtak a kezembe, hogy vegyem fel a vad-bölény-csordát 😀 Természetesen ennek örültem, de kiderült, hogy csak az egyikkel sikerült felvételt készíteni 🙁 Nekem nagyon tetszett az előadás 🙂

    Ui.: csak így tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..