wildbuffalo.eu

Klubnapokon tanult táncok

kedd, július 18, 2017

Klubnapokon tanult táncok
Learned dances on club evenings

tovább

Adó 1%-a

vasárnap, április 30, 2017

Támogasd egyesületünket adód 1%-ával! — Vadnyugati Táncosok Egyesülete — 18200339-1-43
Support our association with 1% of your personal income tax — Wild West Dancers Association — 18200339-1-43

tovább

WB-CD listák

kedd, december 13, 2016

Eddigi Wild Buffalo CD-ink listáit találod meg itt!

tovább

Fellépéseink

szombat, december 3, 2016

Itt megtalálhatjátok eddigi fellépéseinkről készült beszámolók, galériák és videók listáját. Röviden: mindazt, amire büszke a Wild Buffalo csapata!

tovább

Május elseje DAB-bal Dunabogdányban

péntek, május 1st, 2009

Facebook

Idén május elsejét nem vurstliban töltöttük, hanem a country zene jegyében, a linedance-et népszerűsítve Dunabogdányban. A legjobb társaságban volt részünk: a DAB csapatával lehettünk együtt.

A Don Attila Band már április közepén megadta azokat a helyeket és időpontokat, ahol az ő zenéjükkre táncolhatunk. A dunabogdányi fellépésükre külön megkért minket, hogy táncunkkal tegyük teljessé az estét. A hely parkettás, zárt: a helyi művelődési házban volt, a Forgó Étterem mellett. Tizenegyen mentünk el, kissé fáradtan, de töretlen vidámsággal, mivel előző nap a Városligeti Sörsátorban tartottuk 3 órás intenzív táncbemutatónkat.

Itt este 8 órakor kezdett neki az új felállású DAB. A szebbnél szebb, jobbnál jobb country zene hallatára minden számnál felálltunk táncolni.

Mivel Dunabogdány egy sváb falu, ennek ürügyén Don Attila igazi csemegével kápráztatta el lelkes közönségét. Ugyanis – mint azt tőle megtudhattuk – Elvis Presley katonaéveiben Dunabogdányban is töltött egy kis időt, ráadásul pont május elsején kapta élete első kimenőjét. Valószínűsíthető, hogy ekkortájt itt hallott német népdal ihlette meg, amikor elénekelte a Wooden Heart című számát is, amiben ónémetül is énekel egy rövidebb betétet. Don Attila saját előadásában hallhattuk ezt a dalt, megemlékezve a királyra.

A rövid szünetet követően Don Attila a színpadra invitált egy hölgyet, aki elénekelte angolul az Ohio-t, hatalmas vastapsot kapva jutalmul. Egyébként a nézők között felismerhettük azt az igazgatónőt is, akinek rendezésével tartották a tahitótfalui tanár-diák estet.

Habár a lábainkat borogatni kell most egy hétig, mégis megérte a bő 2 órás előadás.
Az este alatt Gogo két táncot tanított meg a táncos kedvű hallgatóságnak: a Cherokee Boogie-t és a nagy kedvencet, az Itty Bitty-t a  Little Bitty-re.

A sok szám közül külön kiemelném az utoljára eltáncolt “vonatos” számot (ez mint koreográfia az All Aboard), ami először mint Orange Blossom Special-ként indult, de Don Attila népi motívumokat is belecsempészett, ezzel is felejthetetlenné téve az estét.

A táncosok részéről eljött Noncsi, Gabi, Vera, Timcsi, Gogo és a hölgyek között jómagam, valamint Ákos, Attila, Petyus, Pisti. Eljött Bernadett is, aki mint kiderült aztán, szorgalomból megtanult több táncot is, így be tudott állni közénk.

Majdnem éjfélre értünk haza és ismét egy igen kellemes élménnyel gazdagodtunk.

–Teca

Kapcsolódó galéria

Facebook

Beszámolók, Hírek.

1 megjegyzés

  1. bunda:

    Ez a bizonyos május 1-jei koncert valóban remek volt, a táncosok elkápráztatták a helyieket. Sajnos, nem úgy Elvis! Ő ugyanis nem járhatott Magyarországon és különösképpen nem Bogdányban. És hozzáteszem, katonaéveiben-katonaként(1958-1960) különösen nem. Az amerikai hadsereg tagjaként az NSZK területén szolgált, filmjeiben e hadsereg afféle propaganda-figurájaként. Az 1955-től NATO tagállam Nyugat-Németország (csakúgy mint az USA) a hidegháború éveiben ellenséges viszonyban állt a Keleti-tömb országaival, így a Varsói Szerződés kötelékében lévő Magyarországgal is. Ráadásul azzal a Magyarországgal, aki külpolitikailag elszigetelt volt (lásd:: ENSZ napirend Mo.-ról) ezekben az években az ’56-os forradalom megtorlása miatt. A feltevés tehát nonszensz. Hacsak nem a CIA dobta le egy vasárnap kora-este, hogy a májusban virágzó bogdányi cseresznyefák alatt elbűvöljön egy sváb-lyányt és ajkáról “dal-mintát” vegyen! Úristen, lehet hogy a tisztes nagymamáink szörnyű titkokat rejtenek…

Hagyj üzenetet

Be kell jelentkezned a kommenteléshez.