Malacsütés Péteriben

Az utóbbi 3 évben minden nyár végén szerveztünk malacsütést. Az ötlet ? hogy teljes malacot süssünk egy buli keretében ? egy horvátországi nyaralás után született. Ezt akartam ?fűszerezni? a legújabb hobbimmal, a countryval.

Augusztus utolsó szombatjára esett a választás, Pindi esküvője után egy héttel. A két nappal előtte tartott klubnapon ? ami a Wild Buffalo első ilyen napja volt ? mindenkinek kis térképpel magyaráztam, hogy miképpen találhatják meg a többiek a Péteri melletti horgásztóra néző hétvégi házunkat. Már déltől érkeztek a country-barátok és még néhány ismerős, rokon.

A malacot már elkezdtem sütni délelőtt, mert tudtam, hogy nem elég neki 1-2 óra. Nem nagyon tudtam becsatlakozni a táncokba, amiket a teraszon roptak a többiek, mert figyelni kellett az étekre, amit sörben pácolt zsírtömbbel kenegettem. A lányom addig unszolt, hogy öltözzek át alkalomhoz illően, beadtam a derekam. Kivételesen nem cowboy-kalapot vettem fel, hanem séf-sipkát. Volt nagy öröm, mindenki jött fotózkodni velem.

Amikor már mindenki megjött és már senki sem volt szomjas, megtálaltak a lányok (érdemes több hölgyvendéget hívni, szívesen segítenek). A malacot amint feldaraboltam, szinte rögtön elfogyott ? ilyen még egyik évben sem fordult elő, ebből tudtam, hogy a sütés igen jól sikerült.

Csak addig nem volt tánc, amíg ettünk. Amint a fiatalok végeztek, beindult a zene és aki bírta, táncolt. Szólt a sok country-dal egészen éjfélig, közben ettünk, ittunk, vigadtunk. Ez volt az eddigi legjobban sikerült malacsütésem!

A következő klubnapon megleptek minket a ?vendégeim?: díszoklevelet és aranyba csomagolt fakanalat kaptunk a nejemmel ? ezzel köszönték meg ezt a kellemes szombat-délutánt.

–Pisti

Kapcsolódó galéria

One thought on “Malacsütés Péteriben”

  1. Büszke lehetek az én apumra, mivel finomságok és vigadalommal teljes napot szervezett anyukámmal együtt! Szeretem az ilyen napokat, amikor malacsütést rendezünk, mert ennek is megvan a maga varázsa! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..