Meteorfolk és Footloose

Iker-beszámoló most először! Péntek este nagyon kedves invitálásra ismételten ellátogattunk a Footloose klubnapjára. Erre a napra egy élőzenés, táncolós és countryzene-hallgatós este volt betervezve, ami így utólag is visszagondolva igen kellemesre sikeredett.
Bár nagyrészt beszélgetéssel, sztorizgatással és régi ismerősök megölelgetésével telt az idő, mégis kihagyhatatlan lett volna egy-két koreográfia eltáncolása élőzenére. Ugyanis Gyula meghívására a Meteorfolk nevű együttes örvendeztetett meg minket zenei tudásával.

Dia, Gogo és jómagam bár egy kicsit késve érkeztünk, de ez nem jelentette azt, hogy lemaradtunk volna valamiről. A zenekar nem sokkal előttünk kezdte meg helyi koncertjét, amit a zenehallgatók és táncolni vágyók eleinte csak székükről figyeltek. 10 perces kezdeti megilletődés és rádöbbenés (?Ja, erre tudok táncolni!?) után már alig maradt hely a táncparketten. A zenekar tagjai széles mosollyal és több ráadással nyugtázták, tetszik nekik, amit látnak.

A két blokk közti szünetben Old Cowboy felkérte Diánkat, hogy tanítson valamit az ottani klubtagoknak és érdeklődőknek. Az Old Dan Tucker című koreográfiát rövid időn belül már mindenki magáénak tudhatta.
Ismét egy remek estét töltöttünk el Pomázon, a Footloose klubnapján. Köszönjük!

Ezúton is szeretném megköszönni, hogy Győzőnk (a kis bölényünk) egy ideig ott díszeleg honlapotok kezdő oldalán 🙂

–Timcsi

 —————————————————————————-

A pomázi Udvaros Csárda ad helyet péntekenként a Footloose LC-nek. A klubvezető Marshal invitált minket és örömmel tudatta velünk, hogy a Meteorfolk country zenekarral olyan megállapodásra jutottak, hogy egymás népszerűsítését vállalva, közösen tartanak linedance klubnapokat.

Mivel az élőzenére történő táncolás már-már a vérünkben van, szívesen tettünk eleget a meghívásnak. Eljött Noncsi, Gabi, Detti, Vera, Dia, Timcsi, Gogo és jómagam, a fiúk részéről pedig Attila, Petyus és Pisti. Az Udvaros Csárda udvarán felállított sátor alatt, gyönyörű környezetben ettünk-ittunk egy jót, beszélgettünk barátainkkal és kezdődhetett a tánc. Kiderült, hogy Attila – alias Hortyogó Maci – régi jó ismerőse a Meteorfolk együttes hegedűsnője, Bogi, így szinte azonnal összeismerkedtünk a zenészekkel is.

Az együttes szünetében Dia az Old Dan Tucker-t tanította meg a sok-sok lelkes tanulni vágyónak. Marshal külön köszönetet mondott, majd folytatódott a késő estébe nyúló táncolás. A közös buli nagyon jól sikerült, mindenki (táncosok, zenészek) igyekezett felejthetetlenné tenni ezt az estét. Akármennyire igyekeztünk “gyorsan” elbúcsúzkodni, éjfél után érkeztünk haza – jól elfáradva 🙂

–Teca

Kapcsolódó galéria

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..