Moravia Line 2012

Menni? Maradni? Menni? Maradni? Széna? Szalma? Néha olyan nehéz dönteni.

A meghívót már hónapokkal ezelőtt megkaptuk Dingótól, a brnói Community Dancers frontemberétől, amiben a hagyományos Moravia Line workshopra invitált minket. A program, a spanyol oktató személye és a külföldi barátainkkal való találkozás lehetősége csábító volt, sűrű őszi programunk miatt mégis csak két nappal a start előtt határoztunk úgy, hogy a hónap egyetlen szabad hétvégéjén sem fogunk a fenekünkön ülni.

Polnickába érve ugyan fokozta kétségeinket a helyszín időutazást sejtető miliője, ám az első közös tánc után már biztosak voltunk benne: jobban nem is dönthettünk volna. A találkozónak helyt adó iskolában több tucatnyi táncos gyűlt össze, hogy Cinta Larrotcha Bou-tól (klubja: Country Jukebox) lesse el a régi és új figurákat, és hogy egy önfeledt estén át együtt koptassa a parkettet az immár ismerőssé váló ismeretlenekkel.

Az élmények sora az idő előrehaladtával párhuzamosan nőtt – azon lassan már nem lepődünk meg, hogy a határon túl mindig tárt karokkal fogadják a Wild Buffalót, de hogy névről ismernek minket és valódi rajongóink vannak, akik velünk akarnak fényképezkedni, nos, az azért zavarba ejtő volt. A bemutatkozó előadásunk sikere láttán persze gyanakodhattunk volna, ám nehéz volt eldönteni, hogy az álló ováció a személyünknek, vagy a sok könnyed, new line-os koreográfia közül kiugró, karakteres katalán táncainknak szólt-e.

Ahogy azt is nehéz volt megállapítani, hogy a hétvége legnagyobb meglepetése címét az a mozzanat kapja-e, amikor hirtelen tánctanárként a színpadon találtuk magunkat, vagy az a pont, amikor a többszörösen díjnyertes oktatónk két dicséret között elejtette: örül, hogy ismerjük David Villellas koreográfiáit, hiszen a spanyol félisten is a tanítványa volt egykor, épp úgy, mint mi. Persze az is lehet, hogy meglepetésnek önmagában az is elég lenne, hogy képesek voltunk mintegy 14 órán át táncolni, lényegében megállás nélkül.

A hétvége kimerítő, a likőr pedig sok és sokféle volt, ez tény. Ahogy az is tény, hogy mi ennek ellenére odatettük magunkat, és megmutattuk, milyen a magyar-katalán-country virtus. Megbánandó döntések márpedig nincsenek.

–Melinda

Kapcsolódó galéria

Videó: Level2 táncolása Cintával

Tanult táncok közül táncleírás itt:  — Ribbons Of The Night — We & The Radio — Outlaws

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..