OLC Fesztivál

2009. február 28-án került megrendezésre az első Országos Linedance és Country Fesztivál a budapesti Tungsram Csarnokban. El Greco – linedance leszervezésében felelős – és Gábor (WWV) – ő pedig maga a főszervező – komponálta az országos megmérettetést, ahová a Wild Buffalo is benevezett.


World Wild Western Festival — linedance-gazette 🙂
worldwildwesternfestival_news

A linedance csapatok kétféle típusú előadást adtak a 15 perces blokkukban: egyszer egy kötelező táncot, amit minden klubnak el kellett sajátítani és önállóan kellett egyénivé varázsolni, míg másodszor egy külön bemutatóval, amiben minden klub olyan táncokat vonultatott fel, amiket más klubok valószínűleg nem tudnak. A klubok itt egymáshoz mérhették tudásukat, és mellette megismerhettek új táncokat is.

Időpont: 2009. február 28., szombat — 15h-tól kifulladásig.
Helyszín: 1044 Budapest, Megyeri út 6. Tungsram Csarnok

Az első Országos Linedance & Country fesztiválon bemutatkozó linedance csapatok:
Balatonfüredi Thunderfoot Dancers
Footloose Linedance Club
Külsővati Linedance Group
Magyarhertelendi Country Bandits
Midnight Cowboys
Paksi Country Roads
Pécsi School of Linedance
Plastic Cowboys
Six Rebels
Szegedi Linedance Klub
Szegedi River Linedancers
Wild Buffalo LC

Az est vendégcsapata, akik bemutatót is tartottak: a Rocky Mountain Linedancers Bécsből. A hírek szerint mintegy 45 fős csapattal érkeztek!

Az esten játszott többek között az Acousticure, a Blue Timer’s, az Oklahoma, a Buffalo Express és a Rodeo is.

Fantasztikus és különleges linedance-estet élhettünk meg szombaton, aminek ürügyén a rendezvény fővédnökét, és szervezőjét kérdeztük. Mert ki is lehetne autentikusabb az OLCF-fel kapcsolatban, mint Elgreco?! Kisebb interjút készítettünk vele, amit itt olvashat mindenki kedvére 😀

Hogyan sikerült elérned az összes ismert linedance csapatot Magyarországon?
Mivel az összes, Magyarországon fellelhető linedance csapattal meglehetősen jó viszonyt ápolok, nem volt kétséges számomra, hogy meghívásomnak eleget fognak tenni a csapatok és eljönnek az OLCF-re, mely egy remek lehetőség mindegyik csapat számára, hogy megismertessék magukat és ők is megismerjék a többi klubot. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy még egyszer megköszönjem minden résztvevő csapatnak a szorgos munkáját és a részvételét.

Meddig maradtatok végül, mi volt a zárás időpontja?
Egy kis csúszás miatt a Blue Timers koncert után éjjel fél három körül ért véget a rendezvény, amely így majdnem egy fél napot tartott!

Van már végleges adat, hogy hányan is voltunk együtt az OLCF-en?
Végleges adatokat még nem tudok, de a belépőjegyek szinte teljes egészében elfogytak. Szerény becslésem szerint minimum 400-450 fő körüli volt a résztvevők száma.

Az RMD-től milyen visszajelzéseket kaptál eddig?
A bécsi RMD-től csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, nagyon jól érezték magukat a magyar linedancesekkel.

Neked az 5 koncert közül melyik tetszett a legjobban?
Nem szeretnék kiemelni senkit az öt csapat közül, mindegyik a legkiválóbbat nyújtotta, köszönet érte nekik!

A linedance-csapatok közül mindegyik el tudott jönni?
Sajnos a Pécsi School of Linedance csapat volt az, aki utolsó percben visszamondta a fellépést, de a többiek mind el tudtak jönni. Akikről linedance-es körökben tudunk, ott volt, és ez nem kis dolog!

Honnan jött az a sok jó ötlet, hogy ilyen hangulatos díszítéssel fogadjátok a résztvevőket?
Mivel ez egy country fesztivál volt, úgy gondoltuk, hogy pár szalmabála, hordó, kerék és jó néhány amerikai zászló egy picit autentikusabbá tudná tenni a sportcsarnokot. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Schnell Ferinek, a füredi csapat vezetőjének a zászlókat, melyekkel a falakat díszítettük.

A kötelező táncot mennyire tudták elsajátítani a csapatok?
Kötelező táncot mindegyik csapat nagyon ügyesen elsajátította, talán annyi kifogásolnivalót találtam benne, hogy sokan az eredeti zenére táncolták és nem választottak hozzáillő másik zenét.

Milyen érzés volt látni, érezni és táncolni együtt egy teli pálya linedance-essel?
Ez elmondhatatlan, el kell jönni és ki kell próbálni! Ritka alkalmak egyike volt, amikor klubszíntől függetlenül mindenki, aki csak felismerte a dalt, beállt szép rendezett sorokba és táncolt, amíg a lába vitte.

Elérhetőek lesznek a csapatok által készült képek, videók?
Nagyon remélem. Itt is megragadnám az alkalmat, hogy megkérjek mindenkit, aki rendelkezik a fesztivállal kapcsolatos képekkel, videókkal és ezeket meg szeretné osztani velünk, az küldje el nekem a cowboyup.elgreco@gmail.com e-mail címemre. Ha nagyobb videófájlt szeretnének küldeni, azt jelezzétek és küldök egy ftp-s elérést.

(WWV) Gáborral sikeresnek ítélitek meg az estét?
Teljes mértékben elégedettek vagyunk, talán a jegyeladás és beléptetés ami kifogásolhatni valót hagyott maga után?

Következő OLCF?
Természetesen szeretnénk ebből hagyományt csinálni és jövőre is megrendezni, remélhetőleg több csapattal és egy még nagyobb helyszínen.

További információkat megtudhatsz itt, illetve a rendezvény közös galériáját is megtekintheted: OLCF

Kapcsolódó galéria

Biglali képtára

Fellépésünk videói:       —OLCF 1. rész—       —OLCF 2. rész—

6 thoughts on “OLC Fesztivál”

 1. Köszönöm a hírverést! Annyit kiegészítésképpen, hogy a főszervező Gábor a Williams Village tulajdonosa, személyem a linedance részével van megbízva.

  A kötelező tánc is a tizenöt perces műsor része.:)

  Kezdési időpont délután 3 óra!

  Köszi
  Greco

 2. hű, őket egyébként is szerettem volna megismerni, mert hozzájuk kötöm a legnagyobb – és elsők egyike – tánctanulásomat: az ő oldalukról szedtem le anno a doctor-doctort, ami miatt egyáltalán elkezdtem country zenére táncolni 🙂 … meg legalább gyakorlom kicsit a németet, tanulhatok tőlük egy-két linedance-es szakszót 😉

  de jó lesz 😀

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..