Rendőrbál Pomázon

Ez a mulatság nagyon cowboy-lányos, pajkos, rendőrhuszáros, lónézegetős, tombolafőnyeremény-nyerős, incselkedős, mindenkit megudvaroltatós, lábakat fájósra táncolós, szétkacagós, csuklós, éjszaka a parkolóban kocogós, hapcizós, tapsvihart aratós volt.

Mi Diánk magával hozta a “művészeti vezető” címet a Wild Buffalo klubba, ám az ő feladata eddig kimerült az új táncok lejegyzésében, betanításában. Ez volt az első alkalom, hogy teljesen egyedül készített fel egy fellépő csapatot, nem csoda, hogy izgatottan vártuk a nagy napot.

Óriási évvégi dugóban araszoltunk, tíz perccel kezdés előtt estünk be a pomázi Rákos Pince fogadóba, és nagyon aggódtunk, hogy vendéglátóink megorrolnak ránk. A készenléti rendőrség vezetői és munkatársai elegánsan kiöltözve jelentek meg a bálon, és minden aggodalmunk szertefoszlott, mikor díszöltözékes főszervezőjük vidáman fogadott minket a bejáratnál, két fess huszár társaságában. Saját asztalt kaptunk, megrakva minden földi jóval.

A műsor eleve fél órát csúszott, így kényelmesen felkészülhettünk. Szokás szerint két blokkra osztottuk a fellépést, hogy a kezdőbb és a haladóbb táncosok is megmutathassák, mit tudnak. Az első részben nyolcan, a másodikban pedig négyen rúgtuk a port – illetve a hihetetlenül csúszós, fényes járólapot. Nem számítottunk ekkora sikerre: már az előadás közben bekiabáltak, a számok között tapsoltak, éljeneztek a bálozók – nagyon jó érzés volt ilyen lelkes közönség előtt táncolni. Az előadás végén minden táncos egy-egy rózsaszálat kapott (Zsoltinak meg kellett elégednie egy kézfogással).

Nem terveztük, hogy sokáig maradunk, mégis úgy alakult, hogy hajnali egyig mulattunk a készenléti rendőrökkel. Nagyon finom, három fogásos vacsorát kaptunk, és valódi western hangulatot csaptunk táncunkkal – talán nem kell mondanom, hogy a Csókkirálytól a “Reszket a hold”-ig mindenre tudtunk egy jó kis linedance koreográfiát. Dopi és én tüsszögőrohamot kaptunk a légkonditól, úgyhogy kénytelenek voltunk kimenni a humorista előadásáról, mert minduntalan félbeszakítottuk a hangos hapcikkal, illetve a saját fejlesztésű Yeeehaaw tüsszentéssel. A dohányzóban a készenléti rendőrség egyik bizottsági tagja elkezdett énekelni – pár perc sem telt bele, és már három szólamban dalolták a Banks Of The Ohio-t – amire azonnal elkezdtünk táncolni.

Csuklás ellen éjszakai kocogást rendeztünk Diával, később Gogóval Hot Tamales Hot Hot… Egy kiváló keringőre hatalmas kacagás közepette eltáncoltuk a When You Come Around-ot. Diát elragadta kalaprabló rajongója, így klasszikus táncokat roptak, mi pedig Zsoltival próbáltuk kimunkálni a kifordítom-befordítom figurát. NagyAndit alig tudtuk kirángatni népes rajongótáborából, mikor megkezdődött a tombola. Az elején attól tartottunk, hogy elhagyott minket a bölények híres szerencséje, mert csak egy bőr irattartót nyert NagyAndi, de a végén kiderült, hogy mire vártunk: Pindi elcsaklizta a fődíjat, majd a különdíjat is. A lehető legjobb helyre ment!

Még sok ilyet, bölények!

— Cuca

Kapcsolódó galéria

A fellépés videóit megnézheted innen:

2 thoughts on “Rendőrbál Pomázon”

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..