Roping a Silverado Western Ranchon

Kecskemétet elhagyva az ember minduntalan vágott bele a pusztaságba, és ahol már az autókat és beton utakat lovasok, megművelt földek váltották fel, érezhette igazán, hogy jó helyen jár. Meleg, száraz, igazán nyárias napon került megrendezésre Magyarországon immár másodszorra megrendezett roping bajnokság és egyben amatőr verseny a Silverado Western Ranch-on.

 Tökéletesen illett az idő a vad lovak vágtázásához és a puha homokba csapódó csizmasarkakhoz, no meg a köteleket vető cowboyok is meghozták az igazi vadnyugati hangulatot. Külön elkerített, sok hellyel ellátott parkoló ideális hely volt, hogy az ember maga mögött hagyja a megszokott városi életet és jól megszokott mesterséges lóerőket, és kalapját fejére téve mélyen szippanthatott bele a vidék friss levegőjébe.

Már kora délutánra lezajlott a versenynek a nagy része, a nap további szakaszában is nagy hévvel gyakorolta mindenki az állatok kötél általi befogását és bár mindenki szabadon próbálkozhatott, mégis úgy döntöttem, hogy megmaradok eredeti hivatásomnál: a linedance-nél. Ahogy közeledett az ember a versenyre nevezési helyéül szolgáló épülethez, árusok mellett haladhatott el, ahol különböző lovászati, vagy egyéb vadnyugati kellékek elmaradhatatlan portékáira bukkanhatott rá; olyanokra, mint western-kalap, vagy díszes övcsat. Bentebb már több dolgot találhatott az ember, mi inkább szem-szájnak ingere: sült kolbász, csípős pulyka-ragu, üdítők, no meg a keményebb legényeknek és a belevaló lányoknak élénkítő whiskey és hűsítő sör.

A zene már akkor hallható volt a Don Attila Band jóvoltából, akik bár csupán gyakoroltak az esti fellépésre, nem voltak restek közben is szórakoztatni közönségüket. Bár az éjszaka tartogatott számunkra táncolási lehetőséget a Szegedi Linedance Klub és a paksi Midnight Cowboys tagjaival, már délután könnyen összefuthatott velük az ember.

A hangulat a nap nyugtával nem lankadt, éppen ellenkezőleg, mindenki az enyhülő időnek köszönhetően egyre kevésbé állt ellen a pendülő húrok, dobszó, és a tánc hívogató szavának. Még a késői órákban sem zavarta meg a hangulatot az elkopó csizmatalpak utáni aggodalom, olyannyira, hogy táncoktatás is sokakat csalogatott közelebb a zenekarhoz.

Az SZLK-ból Timi, alias Countrygirl fáradtságot nem kímélve adta át nekünk a Downtown Boogie-t, amit biztos, hogy a jövőben már együtt fogunk tudni táncolni. A vigadalom éjfél utánig tartott, sokaknak a kedvét nem vette el ez sem ahhoz, hogy ki ne hagyják a másnapra megrendezett profi osztály versenyét. Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat!

–Jojo

Kapcsolódó galéria

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..