Szatmárnémeti Táncgála

Don Attila segítségével és közbenjárásával juthattunk el a Szatmárnémetiben megrendezett “Reménysugár” Táncgálára, ahol a country műfaját képviselhettük.

Táncgála riportja!

Egy nagy busz állt rendelkezésre, hogy elvigye Budapestről a táncosokat: voltak ott írtáncosok, hip-hop csapatok, hastáncosok, modern páros táncosok, latin táncosok is, akik mind a táncgálára igyekeztek. A buszra szálltak Don Attiláék, azaz Attila mellett Don Carlos és Teddy Bear is, a táncosaink közül pedig Noncsi, Gabi, Detty, Vera és Petyus. Hetes csapatunk pedig a nagy busz körül bóklászva ment külön kisbusszal: Szilvi, Timcsi, Teca, Pisti, Snoring Bear, Jojo és jómagam. Habár az út hosszú volt, egy percig sem unatkoztunk: daloltunk, ettünk-ittunk, amíg repültek tova a kilométerek.

Délután öt körül értünk oda, ahol nagy szívvel vártak már minket. Habár az idő nem volt kegyes (esett az eső), a táncos csapat kedve nem lankadt. Amíg az egyik csapat fellépett, a többi a háttérben gyakorolta a sajátját. Mi is hasonlóan tettünk, na meg átöltöztünk, amivel beillhettünk a színes társaságba. Kiderült, hogy az egyik írtáncos lány, Dóri egy ideje a Footloose-nál koptatja csizmáját: az ismeretségnek nagyon megörültünk, mert onnantól a többi táncos már mert közvetlen lenni felénk is.

Miután lementek a különböző táncbemutatók, a mienk, és így a DAB koncertje következett. Mi voltunk a záróakkord. Ahogy Don Attilának ígértem, elállt az eső és néhány percre még ki is sütött a Nap. Sok gyerek volt jelen, akik minden bemutatónak rajongva örültek. A kis csapatunkból volt, aki most vesztette el a “szüzességét”: először állt színpadra, hogy linedance tudását bemutassa. A DAB-nak köszönhetően remekül sikerült a fellépés és egyben az előadás is, mindenki telve érzésekkel jött le a színpadról.

A szervezők invitáltak minket közös vacsorára, amit a szálláson rendeztek meg. Csak annyit mondtak, hogy táborba megyünk, majd meglátjuk úgyis. Habár már sötét volt, mire odaértünk, mégis láttuk, hogy lélegzetelállító környezetben egy gyönyörűen kialakított épületegyüttesbe vittek minket. A kifáradt táncosokat helyi jellegzetességgel, puliszkával, nameg csirkepörkölttel és szatmári szilvapálinkával vártak – a vendégek nagy örömére.

Olyannyira jó hangulat kerekedett a vacsora végére, hogy Don Attila és Teddy Bear előhozták a gitárjaikat, Don Carlos a dobverőket és rögtönzött bulit csaptunk együtt. A kedvenc dalokra beálltak a többiek is, így mulattunk későig. Nagyon nem akartunk elindulni, de aztán muszáj volt – a nagy buszosok maradtak reggelig, de nekünk már indulni kellett. Vera képes volt pizsamában, csizmával és kalappal beállni táncolni – ő volt az este színfoltja. Tudtuk volna folytatni reggelig 🙂

Induláskor a fő szervező, Tibor búcsúztatott el minket, de nem is akárhogyan: meglepett minket egy igen személyes ajándékkal: egy tetőcserépre festett tornyot képzeljetek el, ami Szatmárnémeti jelképe. Ezt az ereklyét ajándékozta a csapatunknak, ami éke lesz közös gyűjteményünknek. E mellé kaptunk egy oklevelet is, amivel megköszönik a részvételünket. Annyira elérzékenyültünk, hogy végül tényleg nem akartunk indulni. De aztán szomorú búcsút vettünk az ígérettel: lehetőség szerint közös programot próbálunk összehozni.

Köszönjük Tibor, köszönjük Reménysugár és köszönjük Szatmárnémeti ezt a felejthetetlen élményt! 🙂
És nem utolsó sorban: köszönjük Don Attila, hogy szervezésed által mindezt átélhettük 😀

–Gogo

Kapcsolódó galéria

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..