WB éremeső a VIII. Klauzál Kupán

Oké, tehát ilyen érzés szülőnek lenni. Ülni a nézőtéren, számolni, hogy hány csapat van még hátra a mi falkánk kölykei előtt, aztán a helyéről kiugró szívvel, remegő kézzel és könnyekkel küszködve ordítani, hogy yeeeeeehaaaaw! Hogy hajrá, gyerekek! Hogy mutassátok meg nekik! Hogy ti vagytok a legjobbak! Hogy a szívünk legmélyéről szurkolunk nektek! És hogy végtelenül büszkék vagyunk rátok!

Gyönyörűen csillogó ezüstérmet szereztek maguknak és nagy örömet nekünk a fiatal bölényeink a VIII. Klauzál Kupa Országos Amatőr Táncversenyen, ahol művészeti szakiskolákkal és hosszú évek óta együtt gyakorló csapatokkal mérték össze tánctudásukat. És nem maradtak alul.

Kezdjük talán ott, hogy vajon hány tizenéves srác áll elő azzal, hogy tánckoreográfiát ír ? csak úgy szabadidejében? Na, nálunk kettő is. Vagy hány kamasz tanítgatja a másik kamaszt, vagy épp minket, felnőtteket az ugrásokra és a forgásokra? Hát ők ezt is megtették. Aztán azt mondták, készen állnak arra, hogy másoknak is megmutassák, mit tudnak. Nos, mit lehet erre mondani? Mi csak annyit tudtunk: hova menjünk szurkolni?

A Big Problem névre hallgató, vérpezsdítő koreográfiával bizony nagy problémát okoztak fiaink (és lányunk) a zsűrinek, amelynek a sok hip-hop és akrobatika által okozott bódulatból felriadva csak arra maradt ideje, hogy felkapja a fejét a csizmasarkak koppanására. Nincs mese, megint kiugrott a csapat a mezőnyből, és nem csak lelkesedésével és tudásával, de eredetiségével is. A második hely pedig nem szegte kedvét az ifjaknak (nem is lett volna bölényhez méltó), és még ott helyben felszólították az illetékeseket, hogy haladéktalanul nevezzék be őket a következő versenyre.

A Klauzál Kupán egyébiránt két felnőtt bölénycsapat is megmérettette magát, mintegy mellesleg. A cowboy-banda előkelő bronzérmet, míg a cowgirl-duó csillogó aranyérmet szerzett a majdani klubhelyiség majdani emlékfalára, díszítés gyanánt.

–Melinda

Kapcsolódó galéria

Videók:
Junior Open kategória, 2. helyezett: Big Problem
Felnőtt Open kategória, 1. helyezett: Trouble Don’t Go
Felnőtt Open kategória, 3. helyezett: Settle Down

One thought on “WB éremeső a VIII. Klauzál Kupán”

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..