Szarvas és a Bölények

Szombat reggel 8 óra van és a Wild Buffalo ismét indul egy fellépésére, pontosabban vadul dübörög Szarvas irányába, onnan pedig miután meghódította a helybelieket és a máshonnan érkezőket tovább koptatja csizmáját Szeged felé. Csapatunk nagy feladatot vállalt azzal, hogy egy nap 2 felkérést is teljesítsen, helyesebben szólva hármat, hiszen Szarvason egy délelőtti és egy délutáni bemutatóval is elő kellett rukkolnunk.

A III. Szarvasi Töltöttkáposzta Főző és Kolbászkészítő Verseny színhelyén fél tizenkettőkor megszólalt a country zene és a Wild Buffalo új fellépő ingében vadul feszített a színpadon, hogy megörvendeztesse a kíváncsi közönséget. A fesztiválra felállított terebélyes sörsátor megtelt csodálkozó emberek sokaságával, akik lelkes tapsolással kísérték előadásunkat. Pisti “avászkodása” (köszönjük Cucának ezt a megnevezést) után hét számból álló válogatásunk révén igyekeztünk megismertetni a közönséggel a linedance világát.

15 perces bemutatónk olyan tetszést aratott, ami a zord idő ellenére nagy lelkesedéssel töltött el minket és további várakozással a délutáni előadásunkat illetően. A szervezők, hogy könnyebbé tegyék számunkra a várakozást megvendégeltek minket egy kis töltött káposztával, hogy mi is szó szerint megízleljük az éppen folyó versenyt. A köztes időben igen sok ismeretségre tettünk szert, többek között Petyus értékes barátságokat is kötött. Sokan fényképeket készítettek rólunk/velünk és érdeklődtek, hogy délután mikor lépünk fel, mert szívesen visszajönnének azt is megnézni.

Pontban 3-kor ismét megjelentünk a színpadon, hogy egy újabb (a délelőttitől eltérő) country-csokorral lépjünk fel. Nekem – és a többi táncos társamnak is – úgy tűnt, hogy a délelőttinél is nagyobb közönség előtt állunk. Ami ezután történt azt talán egyikünk sem remélte volna. Célba értünk. Legalábbis, ha arról van szó, hogy sikerült átadni a közönségnek a country és linedance iránti szeretetünket, akkor igen. Tapssal kísértek végig minket, ovációban törtek ki egy-egy szám végén, majd pedig visszatapsolták a csapatunkat. Ennek nem lehetett ellenállni, és teljesítettük kívánságukat egy szám erejéig. Köszönetképpen vastapsot kaptunk. Nem túlzás azt állítani, hogy mindannyian elérzékenyültünk ettől.

De ezzel még nem volt vége. Először egy kislány, apukája kíséretében odajött hozzám, hogy autogramot kérjen. Én ettől annyira megilletődtem, hogy segítségül hívtam Pistit mentsen ki szorult helyzetemből, mert nem lehet, hogy tényleg tőlem/tőlünk akarnak aláírást. De igen. Valószínűleg ennek a kislánynak akkora élményt nyújtottunk, hogy ajándékként élte meg, hogy mi egy kis papírra odaírjuk a nevünket és eltehesse e nap emlékeként. Ez az, ami miatt megéri táncolni, mert sose tudhatjuk, hogy kiknek okozunk talán egy életre szóló élményt. Őt többen követték.

Majd amikor csoportképet készítettünk, mindenhonnan villantak a fényképezők, hogy emlékek sokasága szülessen a III. Szarvasi Töltöttkáposzta Főző és Kolbászkészítő Verseny napjáról.
Kívánom minden linedance-esnek, hogy ha csak egyszer is adatik meg, de éljen át hasonlót “tánckarrierje” során.

–Timcsi

Kapcsolódó galéria

Videófelvételek! — délelőtt 1. rész   délelőtt 2. részdélután 1. rész   délután 2. rész

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..