Wild Buffalo Salzburgban a LD Konvención

2012. jún. 01-03 közt részt vettünk  Salzburgban a Linedance Konvención. Zsoma és egy osztrák hódolónk videója hamarosan itt, valamint a fotók Gogotól, Esztitől, Sáritól.

Nagy várakozással indultunk Salzburgba az Old Missisipi Country Club által szervezett Linedance Konvencióra. Már több éve készülődtünk erre a 13 éves múltra visszatekintő rangos osztrák eseményre,  de valahogy idáig nem akarták az égiek, hogy ez összejöjjön. Épp ezért még az odafele esős idő sem térített el minket, és nagy elánnal csináltuk végig, amit elterveztünk. Megálltunk Salzkammergutnál, kiszálltunk a Mondsee-nél, körbeautóztuk az Attersee-t, hosszabban időztünk a bájos Bad Ischl-ben, és addig mentünk, amíg nyitott cukit nem találtunk. Bár a hamisítatlan islerről lemaradtunk, azért a csili-vili patinás üzletben igen könnyen feltaláltuk magunkat.

A salzburgi kis tip-top ifjúsági szállót hamar megtaláltuk,  szerencsénkre első nap még kevés vendéggel, mert így össze tudtunk gyűlni, hogy jó hangosan, jól megbeszéljünk halogatást nem tűrő, súlyos szakmai dolgokat, mint WB koktél összetétele, Ági szülinapjának mikéntje (ezúton is Nagyon Boldogat!!), bár utóbbira már útközben is tartottunk szekcióivá…akarom mondani üléseket. Éjfél volt, mikor úgy döntöttünk, ideje rákoncentrálni szobáink ajtajára, az ágyak beazonosítása már gördülékenyebben ment. Alvás ezerrel reggelig, amikor is indulás a tett színhelyére! Yeeehaaaw!

Már ment a szabadtánc épp a New West zenéjére – visszatekintve nekünk ők tetszettek a legjobban – rögtön be is álltunk, de azért persze bejelentkeztünk a szervezőknél, és asztalt is kerítettünk magunknak. Az egyórás élőzenés blokkokat a táncbemutatós blokkok szakították meg. Három zenekar váltotta így egymást, az említetten kívül még a Wicked Wildcats és a kimondottan csak rockyt játszó (vajon miért ők voltak itt?) a The Legendary Daltons.

A fellépős blokkokban az összesen  26 klubból  egyszerre 4-5 kapott helyet és szépen egymás után adta elő a kötelezően 15 perces műsorát.Végignéztük Ausztria különböző részeiből érkező klubokat, az egy lichtensteinit, és izgatottan vártuk a másnapot, ahol majd mi egyedüli magyarként fél 4-kor lépünk fel.

Szakítottunk időt a DULT társrendezvény körbejárására is. Bár nem fejtettük meg ez pontosan mit jelent, de olyan Müncheni Sörfesztiválos hangulat uralkodott a teljes helyszínen, vagyis a  Salzburgi Vásárvárosban.

Sör, kolbász, jó hangulat, vurstli, sok borzalmasnál borzalmasabb hinta, szellemvasút, dodzsem.

Most az estét kissé komolyabbra vettük – már csak a népesebb szállóvendégsereg okán is, – még gyakoroltunk is a folyóson.

Másnap gyönyörű napos időre ébredtünk, egy közel kétórás városnézés után érkeztünk a csarnokba. Mozart, az ő kuglijai és a barokk templomok után hamar visszadolgoztuk magunkat a countrys feelingbe, majd kerestünk egy jó kis helyet, ahol újra gyakorolhattunk. Gogo lelkesen számol / honnan van ennek a nőnek ennyi energiája? 🙂 / Mi pörgünk, forgunk, ugrálunk, tök izgi, mindenki elront mindent, mi lesz a parketten? 🙂

Jólesnek  az otthoniak  lelkesítő sms-ei, szívmelengető a hat bölény péntek esti klubfotója, köszi Linda, Era, Tibi, Réka, Gergő, Gyuri, de tudjuk a többiek is velünk vannak, drukkolnak.

Egyre fogy az időnk, az öltözőhely kicsi, meg fellépés előtt 15 perccel lenne csak a mienk a hely egy paraván mögött, úgyhogy irány a mellékhelyiség és vedlés díszcountry-ba, buffalósba. YEEHAW!! Szakad mindenkiről a víz, na de az úgyse látszik – fehér az ingünk – séta lepakolni, majd sorbanállás, fellépésrevárás.

Előtte Gogo pár mondattal bemutat minket: Hallo, ich bin Veronika… Óriási taps, ajjaj mi lesz még itt. Kamerák szemből, oldalról. Zsoma egetrengető öblös Yeehaaaw-ja, majd  Don Attiláék számolása egykéthánégy.  Na indulás, most már csak előre van – jaj és közben mosolygás, mosolygás – …na de melyik lábunk is a hol??? Jajajajajjj. 🙂

Concord indul western ballonjában, a WB és a magyar zászlóval. OK, sikerült a bevonulás, már állunk a parketten. Végül is nem kell mást csinálni, csak azt, amit már százszor begyakoroltunk, igaz most épp eggyel több gombóc van a gyomrunkban az ideálisnál. Vastaps – de rendesek ezek a sógorok! Don Attila másodszor nyűvi a hegedűt, mindenki hátravonul, majd kezdünk a kötelező Bomshel Stomppal. Egyedül mi olyan flashmobosan.
Gogo kezd – egyedül ő van a parketten. Belead apait-anyait, mosolyog. Igen, igen tetszik ez a közönségnek. Aztán csatlakozik Vera, Eszti, Judy, Bogi, Ági. Félidőben bevágtat Concord is a lován. Megint taps, azért már nyugszik lelkünk megfele. Fog ez menni, mint mindig.

Vége a kötelezőnek, gyorsan igazodás Gogohoz, már Teca, Angie, Zsu is a csapatban, és kezdünk: Texas Hero, Haywire, Hallelujah, Stars & Stripes, 8 Ball. Mindeközben a háttérben Sári lengeti a zászlókat ütemesen, serkenti a népet a tapsolásra.

És igen!! Már csak meghajolgatni kell – azt is koreográfiára – de jó, hogy mindent begyakoroltunk! Most már lehet pacsizni, levonulni!! Fú, túlvagyunk rajta, és most ment. Minden!

Műsor, majd csapatfényképezés után jó érzés, hogy kéretlenül jönnek a csapatok gratulálni, kérdezgetni a táncok neveit. Mosolyogva ugrálgatnak előre egy lábon, a kalapjukat fogva… igen, igen úgy látszik ez az elem nagyon megtetszett nekik. A vájtszeműek új pörgős katalán koreográfiákat ajánlanak, meg jelzik, szívesen látnának minket saját rendezvényeiken is. Mit ne mondjak, mi is őket. Majd így is lesz, dolgozunk rajta.

Még két csapat jön utánunk, majd mindenki kap egy kupát, emléklapot. A klubvezetők a színpadon, összes többi résztvevő a parketten, épp elől a fehéringes Vadbölények. Készülnek a fotók, majd utoljára felhangzik a Bomshel Stomp, és mindenki együtt táncol. Kellemesen hátborzongatós élmény.

A Wicked Wildcats zenéjére még táncolunk párat, összepacsizunk a körülöttünk levőkkel, majd mi búcsú, ők meg jóútkívánás, és fél 7-kor irány haza. Éjjel háromkor újra  Budapest.

Nagyon szépen köszönjük Concord, hogy épségben hazahoztál minket, nem utolsó sorban ennyi nőhöz az útközbeni türelmedet!

Keep it country!

–Zsu

Kapcsolódó galéria

Fellépésünk videófelvétele

 


Fellépésünk időpontja: vasárnap 15.30

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..