wildbuffalo.eu

Klubnapokon tanult táncok

hétfő, június 18, 2018

Klubnapokon tanult táncok
Learned dances on club evenings

tovább

Adó 1%-a

hétfő, április 30, 2018

Támogasd egyesületünket adód 1%-ával! — Vadnyugati Táncosok Egyesülete — 18200339-1-43
Support our association with 1% of your personal income tax — Wild West Dancers Association — 18200339-1-43

tovább

Fellépéseink

péntek, április 13, 2018

Itt megtalálhatjátok eddigi fellépéseinkről készült beszámolók, galériák és videók listáját. Röviden: mindazt, amire büszke a Wild Buffalo csapata!

tovább

WB-CD listák

kedd, december 13, 2016

Eddigi Wild Buffalo CD-ink listáit találod meg itt!

tovább

Western Experience (NL) 2013

szerda, február 6th, 2013

Facebook

Megtapasztalni, kipróbálni, átélni, hogy milyen is az, ha nem tíz-húsz-harminc pár csizma dobban egyszerre a tánctéren, hanem két-háromszáz. Hogy milyen az, amikor nem száz-kétszáz cowboy és cowgirl jön szembe a teremben, hanem tízezer. Nos, a hollandiai Western Experience fesztivál ezzel az élménnyel kecsegtetett, mi pedig éltünk a lehetőséggel.

Féltucatnyi bölény húzta le a csizmáját és csatolta le az övét a reptéri beléptető kapu előtt, hogy felszállhasson az Eindhovenbe tartó hajnali gépre. A feltűnés itt még magától értetődő volt: megszoktuk már, hogy a kalapjainkkal kilógunk a tömegből.

A Hertogenbosch-ban álló Brabanthallenben viszont úgy éreztük: végre hazaértünk. Már a parkolóban yeehaw volt a válasz minden yeehaw-ra, a csarnoknyi termekben pedig azt nézték meg, akin nem volt legalább egy kockás ing, vagy kalap.

A 18. alkalommal rendezett kétnapos fesztivál egyértelműen a vadnyugat szerelmeseinek gyűjtőhelye volt: sheriffek, banditák, indiánok és rodeósok elegyedtek country-zenészekkel, táncosokkal és a portékáikat lépten-nyomon kínáló western-árusokkal.

A körforgás pedig folytonos volt: a bölények teremről teremre járva hol itt álltak be egy Doctor, Doctorra, hol ott lelkendeztek a vágtató lovaknak, hol pedig amott tanulgatták a lépéseket, vagy tesztelték a külhoni hamburgert. Az egyetlen kiszámítható pontot a New Orleans-i Scooter Lee jelentette, aki színpadról színpadra ugrálva lényegében nonstop koncertet adott, meghazudtolva saját korát és egy átlagos ember hangszálainak teljesítőképességét.

Mondják, a Western Experience-t elmesélni nem lehet, át kell élni. Valahogy így van ez – a fenti sorok csak száraz szavakból és írásjelekből állnak, az élmény maga visszaadhatatlan, a papír és a toll kevés hozzá.

–Linda

Kapcsolódó galéria

Az esemény plakátja:

Facebook

Beszámolók, Hírek.

Hagyj üzenetet

Be kell jelentkezned a kommenteléshez.